avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daca nu am solicitat daune in contencios administrativ ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daca nu am solicitat daune in contencios administrativ le pot solicita ulterior solutionarii litigiului?

într-un proces de contencios castigat cu o instituție a statului in care nai cerut daune de nici un fel, te poti indrepta dupa ce ramane definitiva acea hotarare cu o actiune in pretentii?sau e obligatoriu in timpul contenciosului sa ceri daunele:O?
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 4 Martie 2012
Se poate solicita si ulterior obtinerii hot.judecatoresti daca nu s-au solicitat in timpul litigiului ... insa, când persoana vătămată a cerut anularea actului administrativ, fără a cere în acelasi timp si despăgubiri, termenul de prescriptie pentru cererea de despăgubire curge de la data la care acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască întinderea pagubei. - art.19 alin.1 din Legea nr.554/2004.
sa inteleg ca de cand am luat la cunostinta despre refuzul de a mi se acorda dreptul pe care lam atacat in instanta si lam castigat curge termenul de prescriptie ?
Va multumesc !!
Intr-adevar, termenul de prescriptie pentru cererea de despăgubire curge de la data la care acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască întinderea pagubei.... in speta, este vorba despre data refuzului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale contencios administrativ sjmisss sjmisss in 2010 am fost exmatriculat din scoala de ag politie campina pt nepromovarea unui examen, iar in 11 februarie 2011 am castigat la curtea de apel cj recursul ... (vezi toată discuția)
Merită/pot să cer daune morale de la anaf într-o contestație ... ccristy ccristy Merită/pot să cer daune morale de la ANAF într-o contestație la executare sau doar aș stârni monstrul? Am primit de curând o somație în care mă ... (vezi toată discuția)