avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumpare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumpare cu uzufruct

buna ziua,
acum 2 ani bunica mea mi-a facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct pentru apartamentul in care am crescut (bunica mea m-a crescut).apartamentul era proprietatea bunicii. bunica mea a facut acest contract fara sa-i spuna mamei( fiica ei). Bunica mea nu s-a inteles prea bine cu mama.
acum 9 luni bunica mea a murit si mama a inceput sa ma preseze sa-i dau actele de la casa pentru a face succesiunea.
fortata de imprejurari i-am zis mamei ca bunica mi-a facut contract pe casa si ca nu mai are ce succesiune sa mai faca deoarece casa este pe numele meu de 2 ani.
astazi la nenumarate presiuni din partea mamei ca ea nu crede pana nu vede actul i-am aratat contractul.
ea imi spune ca nu este in regula contractul deoarece in contract nu se specifica expres ca bunica mea are o fiica.
formularea din contract este .... vand nepoatei mele de fiica .... apt din......
mama cu tata au vandut un apartament acum 4 ani si in contractul de vanzare cumparare apareau doar ei nespecificandu-se ca au o fiica ( pe mine).
saptamana trecuta am fost la notarul la care am facut contractul si mi-a certificat ca este in regula si ca mama nu are ce sa faca.
acum mama spune ca ma ataca in tribunal . mi-a cerut sa-i trimit o copie a contractului pe e-mail unei notare ( prietena cu ea). eu nu vreau sa fac acest lucru.
va rog sa-mi spuneti cum pot sa rezolv situatia.
astept raspuns urgent.
va multumesc din inima
pentru orice detalii va stau la dispozitie
Cel mai recent răspuns: ccoco , utilizator 12:49, 4 Martie 2012
Daca bunica v-a facut acest contract nu are ce pretentie sa mai aiba mama pentru ca bunica nu era obligata sa ii lase ei apartamentul,nu ii mai dati nici un contract sau vreo copie pentru ca nu are nici un drept sa va ceara si daca o sa apeleze la instanta nu o sa aiba nici o sansa.
multumesc mult pentru raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune de pe bunic pe bunica si donatie/mostenire pentru nepoata Lavylove Lavylove Buna seara,am cateva intrebari,daca se poate,va relatez situatia: bunicul este decedat din 1993, succesiunea dupa bunic pe bunica nu a fost realizata,iar acum ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare marryy_lm marryy_lm Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act ... (vezi toată discuția)
Bunica a mințit la notar că mama nu a avut copii și a făcut contract de întreținere cu un alt nepot. pot ataca certificatul de moștenitor sau trebuie să atac contractul de întreținere? 1bogdan 1bogdan Buna ziua, as dorii sa intreb si eu despre un contract de mostenitor care cred eu ca a fost obtinut ilegal la notar prin succesiune de catre bunica ... (vezi toată discuția)