avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte de asociatie

in ce consta atestatul presedintelui de asociatie si unde se poate face?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:45, 6 Martie 2012
presedintele de asociatie este ales prin vot direct de catre membrii asociatiei de proprietari, nu are nevoie de nici o alta forma de atestare. Se atesta doar administratorii de catre primarii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Normele in vigoare nu prevad dispozitii prin care mandatarea in functia si responsabilitatea de reprezentant legal al asociatiei de proprietari sa se realizeze conditionat de existenta de atestat
Atestatul este necesar pentru numirea in functia de administrator de imobil-persoana fizica
Logic ar fi ca in primul rand presedintele sa aiba o pregatire "adecvata" ,sa cunoasca legile, sau sa se "descurce " in studierea lor pe internet (nu ca un "coleg " al nostru care cere sfaturi in continu, pe site ), altfel el se considera in continu "pacalit " de administrator. Eu am propus, la minister, ca in noua lege sa fie inclusa o pregatire de cel putin liceul .
Raspunzand la intrebarea initiala , cred ca ar trebui sa faca un curs de administrator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
sanda64, utilizator
dupa ce ca nimeni nu vrea sa faca parte din comitet... daca mai cerem si atestate...:stunned:

daca presedintelenu se descurca dar totusi intreaba, se intereseaza... felicitari!
exista presedinti care nici nu exista... decat cu semnatura, iar administratorul conduce tot!
sanda64 a scris:

Raspunzand la intrebarea initiala , cred ca ar trebui sa faca un curs de administrator.

Pai nu prea este logic
Ori este presedinte de asociatie cu autoritatea si competenta de decizie
Ori conform solicitarii dvs "sa faca un curs de administrator",care de fapt este angajat al asociatiei de proprietari si are drept competenta sa execute hotararile adunarii generale,ale presedintelui si comitetului executiv
Ori in varianta propusa de dvs ar exista situatia de incompatibilitate ca aceiasi persoana presedinte de asociatie de proprietari sa detina responsabilitatea si de decizie si de executie

Alte discuții în legătură

Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Plata cas la asociatie 109-nord 109-nord Saptamana trecuta am constatat ca administratorul asociatiei care este si contabil si casier (are studii superioare economice) nu a virat catre stat CAS-ul pt. ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)