avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte de asociatie

in ce consta atestatul presedintelui de asociatie si unde se poate face?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:45, 6 Martie 2012
Da, este ideal ca presedintele asociatiei de proprietari sa aiba o pregatire solida si experienta in mai multe domenii.
Poate sunt subiectiv dar studiile superioare "fac bine presedintelui", asta ca sa fiu in ton cu reclama "fumatul dauneaza grav sanatatii".
Apoi daca presedintele are studii economice iar este un avantaj pentru el si pentru asociatie.
Sigur ca pot fi de real folos si studiile tehnice, juridice....
Cat priveste experienta de care aminteam, cred ca este relativ mai usor, daca am rezolvat-o cu studiile. De ce? Pentru ca, de regula proprietarii aleg un presedinte dintre oamenii pe care-i cunosc ca avand experienta, de care stiu ca au o experienta in organizarea unor activitati si conducerea unor colectivitati.
Unii, chiar daca nu au studiile si experienta de care spuneam mai sus, pot afla din tainele coordonarii unei asociatii de proprietari, in mod treptat, activand, mai intai, in asociatie ca membru al comitetului, contabil, casier, membru al comisiei de cenzori... Dupa cativa ani in care a ocupat 2-3 functii din acestea, se pot capata multe cunostinte, poate sa-si dea seama daca functia de presedinte i se potriveste sau nu.
Iar sunt pretentios si subiectiv dar eu cred ca un presedinte ideal este acela care trebuie sa faca, daca este nevoie, in anumite perioade, deci trebuie sa faca tot ceea ce face administratorul, casierul, contabilul, cenzorul si juristul. Dar niciodata sa nu ocupe singur toate aceste functii si nici macar una pentru perioade mari. Normal este ca asociatia sa aiba schema completa cu acesti oameni iar presedintele sa colaboreze, sa-i ajute pe fiecare.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Adriantot, moderator
am inteles dar eu sunt la inceput de drum. Nu sunt inca presedinte si in nestiinta de cauza mai intreb si eu ca sa fiu la curent cu unele lucruri. am studiat legea 230 de la a la z si daca voim ajunge presedinte sper sa ma si descurc dar sant situatii cu care nu m-am confruntat inca.... sper ca se poate intelege si lucrul acesta
Intelegem ca va intereseaza, dar in urma acestor discutii, sper ca si dumneavoastra ati inteles ca presedintele asociatiei se alege de catre proprietari.
Numai administratorul trebuie sa aiba atestat, conform legii.
Nu exista atestat pentru presedinte de asociatie, ca dealtfel pentru multe alte feluri de presedinte (de asociatii, de comisie, de sedinta, de partid, de club, de stat...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Plata cas la asociatie 109-nord 109-nord Saptamana trecuta am constatat ca administratorul asociatiei care este si contabil si casier (are studii superioare economice) nu a virat catre stat CAS-ul pt. ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)