avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Termenul de emitere a dispozitiei de imputare a unor ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Termenul de emitere a dispozitiei de imputare a unor sporuri

Care este termenul de emitere a disozitiei de imputare a unor sporuri,daca pentru retinerea acestora este necesara o hotarare judecatoareasca.Precizez ca a fost control de la camera de conturi si s-a dispus imputarea acestora.Daca nu se emite decizie de imputare sau recuperare in baza carui act putem face contestatie?Multumesc ff mult pentru raspunsurile pe care sper ca le voi primi.
Cel mai recent răspuns: vasilica53 , utilizator 09:30, 26 Septembrie 2012
Deciziile de imputare se pot folosi numai in cazul functionarilor publici ... termenul de emitere a acestora este de termen de 30 de zile de la constatarea pagubei.

Pentru personalul contractual , prejudiciu se poate recupera in baza unui acord al partilor in limita maxima de 5 salarii minime brute pe economie., fie prin actionarea in instanta a acestora, potrivit art.254 C.mun.
Multumesc sunt functionar public,a inteleg ca temeiul legal este art 254 din codul muncii?
Art. 117 din Legea nr.188/1999 prevede ca, dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice ..

Pentru functionari publici se emite decizie de imputare ...
Multumesc.Mai am o problema,in urma verificarii camerei de conturi se zice ca sa emis o decizie(de care eu nu am luat la cunostiinta),iar in baza raportului de control am primit o dispozitie de imputare a unei sume care in dispozitia de retinere nu este reflectata provenienta,nu este trecuta decat suma si ca mi se va retine 1/3 din salariu pana achitarea sumei.Oare nu mai este valabil art 164 di codul muncii si 75 din statutul functionarului public.Precizez ca sunt functionar public.
Ba da, sunt in vigoare cele doua articole invocate de dvs ....

Alte discuții în legătură

Recuperare sume nedatorate aricici aricici In urma controlului Curtii de Conturi, a rezultat o suma ce nu trebuia platita angajatilor . Avand in vedere ca exista trei categorii de persoane implicate ( ... (vezi toată discuția)
Decizie imputare prejudiciu functionar public macreanu macreanu un prejudiciu imputat prin decizie de catre primar unui functionar public stabilit de catre curtea de conturi prin decizie se cere extindrea prejudiciului .La ... (vezi toată discuția)
Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public ContSters135086 ContSters135086 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de ... (vezi toată discuția)