avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Decizie imputare prejudiciu functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Decizie imputare prejudiciu functionar public

un prejudiciu imputat prin decizie de catre primar unui functionar public stabilit de catre curtea de conturi prin decizie se cere extindrea prejudiciului .La ce data trebuie emisa decizia de imputare daca procesul verbal intocmit de curtea de conturi este
inregistrat la 15.10.2013;decizia curtii la data de 16.11.2013 iar raportul cu extinderea la data de 24.02.2014.Primarul a emis decizia de imputare la 17.03.2014.
Este legala sau nu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 26 Martie 2014
Legea 188/1999 dispune:
Art. 85. - (1) Repararea pagubelor aduse autorităţii sau instituţiei publice în situaţiile prevăzute la art. 84 lit. a) şi b) se dispune prin emiterea de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice a unui ordin sau a unei dispoziţii de imputare, în termen de 30 de zile de la constatarea pagubei, sau, după caz, prin asumarea unui angajament de plată, iar în situaţia prevăzută la lit. c) a aceluiaşi articol, pe baza hotărârii judecătoreşti definitive.

(2) Împotriva ordinului sau dispoziţiei de imputare funcţionarul public în cauză se poate adresa instanţei de contencios administrativ.

(2.1) Ordinul sau dispoziţia de imputare rămasă definitivă ca urmare a neintroducerii ori respingerii acţiunii la instanţa de contencios administrativ constituie titlu executoriu.

(3) Dreptul conducătorului autorităţii sau instituţiei publice de a emite ordinul sau dispoziţia de imputare se prescrie în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public ContSters135086 ContSters135086 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume nedatorate aricici aricici In urma controlului Curtii de Conturi, a rezultat o suma ce nu trebuia platita angajatilor . Avand in vedere ca exista trei categorii de persoane implicate ( ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie? adibuta adibuta cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale ... (vezi toată discuția)