avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspendare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspendare conditionata

"In baza art.33,34 lit.a Cod penal, inculpatul va executa 2 ani inchisoare." Asa suna hotararea judecatoreasca din data de 15 feb 2008.Dar "In baza art 81-82 Cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepselor pe un termen de incercare de 4 ani".S-ai implinit 4 ani pe 15 feb 2012 vroiam sa stiu daca poate face reabilitarea ca in cazier sa numai fie nimic? ast rasp. va multumesc

Reabilitarea in cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei este una de drept.Astfel ca , la data implinirii termenului de incercare ar trebui sa opereze reabilitarea in temeiul legii.Insa dvs. ar fi bine sa mergeti si sa solicitati eliberarea unui certificat de cazier judiciar , pentru a sti daca a intervenit deja reabilitarea, in caz contrar urmand a va adresa instantei pentru ca aceasta sa constate intervenirea reabilitarii de drept.
Art. 86 Cod penal:

Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei

Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se implineste termenul de reabilitare? Mihai7777 Mihai7777 Buna ziua tuturor! In 2012 am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare si 5 ani termen de incercare.Sentinta a ramas definitiva 15/03/2013. Cand se ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Cazier-reabilitare felicia-rodica felicia-rodica Sentinta este definitiva in 31.01.2008 6 luni cu suspendare si termen de incercare 2 ani si 6 luni. Va rog sa-mi spuneti cazierul cand va fi curat? Un domn ... (vezi toată discuția)