avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executare hotarare judecatoreasca irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executare hotarare judecatoreasca irevocabila

Am castigat procesul de suspendare si de anulare a actului administrativ de concediere. Paratul a facut recurs care a fost respins ca nefondat. Hotararea judecatoreasca este irevocabila.

Ce trebuie sa fac pentru a aduce la cunostinta angajatorului hotararea irevocabila, care in plus contine si cheltuieli de judecata? Ma refer la:
1. Astept sa primesc o alta sentinta in care sa fie trecute rezultatele de la recurs sau completarea ca hotararea e irevocabila se inscrie pe sentinta de la fond in urma unei taxe judiciare de timbru? Dupa cat timp de la solutia instantei se poate face acest lucru?
2. Care este procedura pentru a face hotararea executorie in vederea platii cheltuielilor de judecata?
3. Trebuie sa solicit explicit angajatorului repunerea pe functie si plata cheltuielilor de judecata sau numai sa ii aduc la cunostinta hotararea irevocabila? Mentionez ca de la suspendarea actului administrativ ocup o functie echivalenta celei detinute anterior.

Actul administrativ se considera anulat de la data emiterii actului sau de la data hotararii judecatoresti irevocabile?

Multumesc pentru orice raspuns autorizat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 4 Martie 2012
Daca de la suspendarea actului administrativ ocup o functie echivalenta celei detinute anterior (pe care angajatorul m-a numit ca urmare a solicitarii mele in baza Incheierii de la cererea de suspendare), mai trebuie sa solicit angajatorului, in baza hotararii irevocabile, repunerea pe o functie echivalenta celei detinute anterior? Nu as vrea sa cer ceva ce deja detin, dar nici sa nu cer si sa ma trezesc afara pentru ca nu am cerut.

Reintegrarea dvs se va face în funcţia avută anterior concedierii , potrivit principiului restitutio in integrum.
Dar acea functie a fost desfiintata.
Daca functia a fost desfiintata si nu mai este posibila reintegrarea pe aceasta functie, eu am mers pe premisa ca reintegrarea se poate face si pe o functie similara .. insa in practica, s-a decis ca in aceste cazuri efect al reintegrării va fi însă dreptul la despagubiri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raporturi de munca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu, am contestat decizia de eliberare din functie care a fost anulata de ... (vezi toată discuția)
Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile neexecutate de functionari publici pin pin Buna ziua, va supun atentiei urmatoarele: Am obtinut 2 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile una privind suspendarea executarii unui act ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)