As dori sa ma ajutati cu sfat in urmatoarea problema:
In anul 2007 am fost in vacanta in Bulgaria pentru o perioada de 8 zile. Am apelat la serviciile medicale ale hotelului unde eram cazat pentru o entorsa la un deget de la picior.Le-am prezentat asigurarea medicala facuta in tara odata cu cumpararea biletului si totul a fost OK.
In luna octombrie 2007 am primit din Bulgaria de la o firma de asiguraricuperari factura de plata pentru asistenta medicala asigurata cu mentiunea ca firma de asigurari l-a care am fost asigurat a refuzat plata. I-am sunat pe cei de la firma de asigurari, le-am trimis lor prin fax toata documentatia pe care am primit-o din Bulgaria si mi-au zis sa stau linistit ca se rezolva.Nu am primit nici un raspuns in scris sau verbal de la ei.
In luna aprilie 2008 am primit iar din Bulgaria factura prin posta pentru a a o achita.
Am facut un memoriu la firma de asigurari la care am fost asigurat, unde le-am explicat din nou situatia creata, acest memoriu l-am trimis in atentia unei doamne care se ocupa de relatia cu Bulgaria.Printre altele mi-a spus telefonic ca din cauza unor colegi de-ai ei care nu au facut la timp dosarul era posibil sa se fi refuzat plata. Am rugat-o sa-mi trimita un raspuns scris sau pe e-mail in legatura cu solutionarea problemei create, favorabil sau nefavorabil. Nu am primit nici un raspuns.
In anul 2009 am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante din Bucuresti care era mandatarul firmei de asigurari din Bulgaria prin care trebuia sa platesc acea factura plus pnalizari si alte comisioane.Le-am explicat si lor cum sta situatia, le-am dat persoanele de contact cu care am vorbit la firma de asigurari din Romania, le-a trimis toata documentatia pe care am primit-o inclusiv memoriile pe care le-am trimis eu . Nu am mai primit nici un raspuns din partea lor nici a firmei de asigurari.
In data de 02.03.2012 am primit o alta somatie de plata din partea unei firme de recuperari creante din Cluj. prin care sunt obligat ca in termen de 7 zile calendaristice de la primirea plicului sunt obligat sa platesc,altfel voi fi dat in judecata. I-a sunat pe cei de la firma de recuperari creante si le-am explicat cum sta situatia, mi-au zis ca trebuie sa platesc acea factura si apoi daca vreau sa-mi recuperez banii sa dau firma de asigurari in judecata.(In documentele primite alaturi de copia facturii am primit si refuzul de plata catre partea Bulgara datat in 04.04.2008, motivul fiind ca eu nu am anuntat firma de asigurari din Romania in termen de 48 ore de la producerea evenimentului)
Am sunat la firma de asigurari si am aflat ca in anul 2010 a fost preluata de o alta firma de asigurari mai mare. Persoana cu care am vorbit si i-am explicat situatia prin care trec mi-a spus ca nu stie cum sa ma ajute pentru ca firma l-a care am facut asigurarea practic nu mai exista, iar de persoanele cu care am vorbit in toti acesti ani nu auzit.
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat.
D.
Depinde acum cat de mare este factura respectiva.Daca este de cateva sute de lei, parerea mea este sa o achitati si sa stingeti litigiul.Ar fi si varianta sa actionati in instanta societatea de asigurari din Romania, dar nu inainte de a analiza conditiile contractuale impreuna cu un avocat specializat.
Cred ca este bine sa transmiteti o scrisoare cu confirmare de primire care firma de asigurari , chiar daca firma initiala a fost absorbita, firma ce a cumparat a preluat si activul si pasivul, in concluzie raspunde.
Actionati functie de raspunsul primit in 30 zile.
Asteptati sa va dea in judecata si apoi, in proces, chemati in garantie firma de asigurari. Daca in polita este stipulat ca, in lipsa instiintarii assiguratorului in termen de 48 de ore de la intrarea in tara, asigurarea nu isi produce efecte (sau , ma rog, care o fi fost formularea), atunci ma tem ca nu mai aveti ce face, platiti singur.
Somatie de plata
ANDY97
Buna ziua, am o intrebare mai complicata. O ruda, in urma cu aproximativ 2 ani a fost abordata, intr-un centru comercia, de o firma cunoscuta de cosmetice ... (vezi toată discuția)