buna dimineata, am o casa facuta in timpul casatoriei si vreau sa o vand tinand cont ca sunt in divort cu sotia sunt doar eu trecut in acte si terenul este mostenire din partea lui tata ce pot face va multumec
Chiar daca in titlul de proprietate al casei sunteti trecut doar dvs., daca acel imobil este construit in timpul casatoriei, se considera bun comun si va fi partajat.
In cazul in care-l vindeti pana la partaj, acel act de vanzare va putea fi anulat de instanta la cererea sotiei.
Nu aveti drept de proprietate exclusiva decat asupra terenului, care este mostenire.
Ba puteti, dar exista riscul fie sa fie anulat acel contract, sau sa va fie ceruta sulta din banii obtinuti din vanzare.
Se considera ca au fost banii familiei dvs, inclusiv ai sotiei.
Altfel, la partaj vi se va mari lotul cu valoarea terenului si eventual cu un procent in functie de veniturile si contributia fiecaruia.
Partaj imobil
Pop Ana
Buna seara. Am divorat de sotul meu de o luna. In urma divortului fostul meu sot vrea sa vanda casa pe care am construit-o impreuna sau sa il despagubesc. ... (vezi toată discuția)