avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil

Buna seara. Am divorat de sotul meu de o luna. In urma divortului fostul meu sot vrea sa vanda casa pe care am construit-o impreuna sau sa il despagubesc. Imobilul a fost construit pe un teren pe care l-am mostenit de la tatal meu. Din acest motivo nu sant de acord cu vanzarea Imobilului .Nu am nici bani sa il despagubesc fiind vorbà de o Suma mare de bani. Avem si un copil impreuna dar este Major. Intrebarea mea este ...care este solutia in acest Cas. ? Care sant drepturile mele si care sant drepturile copilului nostru .?
Fiul dvs nu are drepturi asupra imobilului în discutie.

Terenul este numai al dvs, iar casa construita în timpul casatoriei, urmeaza sa fie împartita intre fostii soti, in functie de contributia avuta la edificarea acestei construcții.

Cel mai bine este sa vă intelegeti asupra unei sume cu care sa-l despagubiti și sa evitati un proces inutil si costisitor.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate este vorba de o Suma mare de Bani si nu reuseSc sa il despagubesc.
Buna seara,
1. Terenul este DOAR al dumneavoastra.
2. Casa este proprietatea dumneavoastra si a sotului in cote egale, 50% fiecare. Daca vreunul dintre dumneavoastra poate dovedi o contributie mai mare la construire atunci fiecare va avea cota stabilita din instata pentru acea casa.
3. Daca ajungeti la partaj atunci fie platiti sulta fie gasiti atla forma de a compensa acea suma de bani!
4. Copilul NU ARE NICIUN DREPT casa este doar a dumneavoastra si a fostului sot! Daca la edificarea acelui imobil, copilul a contribuit financiar va avea un drept de creanta pentru suma respectiva.
Va multumesc mult .
Nu sunt chiar convinsa ca acea casa e bun comun. Totusi, ea a fost construita din bani comuni, asa incat trebuie impartita.
Daca nu aveti sa-l despagubiti, o vindeti si impartiti suma. Sau faceti un imprumut sau vindeti altceva sau gasiti o alta solutie. Fara sa platiti si cu casa nu stiu cum sa reusiti sa ramaneti.
Pentru calitatea de bun comun sau de bun personal a casei trebuie vazute actele de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort lenuta stan lenuta stan Am cumparat un teren si am construit o casa cu bani imprumutati de la BCR(4000 ron),CAR(6500 ron)si de la sora mea din Spania(5000 euro-detin chitantele de ... (vezi toată discuția)
Bună seara. o nelămurire și eu în legătură cu moștenirea ... claudiana claudiana Bună seara. O nelamuam și eu în legătură cu moștenirea soțului de la parintii lui. Dupa moartea mamei lui am facut succesiunea și contra unei sume de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta sotie AdrianaH25 AdrianaH25 In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a ... (vezi toată discuția)