avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neprezentare la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neprezentare la divort

Ce se intampla in cazul in care sotul nu vrea sa divorteze si nu se preznita la infatisari?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 15:47, 4 Martie 2012
Daca va referiti la sotul parat, el trebuie sa fie citat legal, iar dvs sa depuneti dovezi prin care sa va sustineti tmeinic motivele de divort invocate in cerere , si se poate judeca si daca paratul refuza sa se prezinte. Totusi, ar fi indicat incercati sa ajungeti la o intelegere, se poate divorta si la notar , si chiar la starea civila .
Da, mă refer la soţul pârât.
În cazul nostru divorţul trebuie judecat în instanţă, pentru că avem un copil minor.
Cererea de divort se va judeca in absenta sotului cu conditia ca acesta sa fie citat in mod corect. Codul de procedura civila impune ca obligatorie prezenta reclamantului la divort - a dvs, nu si a paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog frumos sa ma ajutati mary23 mary23 daca sotul meu a bagat divort iar eu nu mai stau la aceeasi adresa , instiintarea ca sa ma prezint la divort imi vine la parinti unde am stat pana la 14 ani? ... (vezi toată discuția)
Intampinare mig2005 mig2005 Sotul meu a depus cererea de divort prin accordul partilor, cerere pe care eu nu am semnat-o din cauza ca nu am fost de accord cu unele puncte ce apareau in ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu copil minor cu imputernicire avocat anipani anipani Sotul meu vrea sa divorteze iar pe periaoda plecarii lui din tara sa fie reprezentat pentru mai multa rapiditate de un avocat. Mentionez ca el lucreaza doua ... (vezi toată discuția)