daca sotul meu a bagat divort iar eu nu mai stau la aceeasi adresa , instiintarea ca sa ma prezint la divort imi vine la parinti unde am stat pana la 14 ani? sau imi va veni la adresa sotului unde am locuit in timpul casatoriei? iar daca nu ma prezint poate divorta fara mine?
da.. poate divorta fara dvs.. da, comunicarea actelor de procedura se poate face la domiciliul parintilor dvs, dar se poate foarte bine sa va vina si la ultimul domicilu comun ce l-ati avut cu sotul desi numai locuiti acolo
Citaţia va ajunge la adresa care este trecută în acţiune de soţul reclamant. Nu este obligatoriu să fie nici la ultimul domiciliu comun, nici la domiciliu din cartea de identitate. În principiu poate fi oriunde. Pentru a fi îndeplinită procedura de citare, el are interesul să menţioneze adresa unde puteţi primi efectiv citaţia.
Dacă aveţi un interes, de ex încredinţarea unui minor, ar fi bine să fiţi prezentă, altfel nu aveţi cum să vă prezentaţi şi susţineţi probele, iar procesul se va soluţiona şi fără prezenţa dvs.
in procesele de divort nu este obligatorie prezenta paratului, procesul putandu-se judeca si in lipsa acestuia .
daca insa sotul a invocat desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a dvs. si va proba aceasta culpa, va trebui sa platiti cheltuielile de judecata pe care reclamantul le-a suportat cu ocazia acestui proces ( onorariu avocat, taxa de timbru , etc. )
astfel , daca nu sunteti de acord cu cererea de chemare in judecata a reclamantului si cu pretentiile acestuia , ar fi indicat sa depuneti intampinare si cerere reconventionala.
iar daca se pune si problema incredintarii minorului sau cea a partajului, cred ca este indicat sa va prezentati la termenele procesuale.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort cu minor
dulcedor
buna ziua
va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)
Infidelitate
vior3l
Sotia a bagat div pentru infidelitate , am fost plecat la munca mult timp a ajuns zvonul ca am pe cineva am trimis in fiecare luna bani acasa , avem un copil ... (vezi toată discuția)