avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... demolare constructie - anexa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

demolare constructie - anexa

va rog, sa-mi spuneti ce demersuri trebuie facute in cazul demolarii unei sure, trebuie autorizatie sau proiect, mentionez ca la data construirii acestei sure nu a existat proiect.multumesc
Cel mai recent răspuns: Dumitru DASCÃLU , Avocat 20:54, 4 Martie 2012
incepeti cu solicitarea de Certificat de urbanism,
apoi a unei autorizatii de desfiintare,
nu are nici un fel de importanta daca a fost construita cu sau fara vreo autorizatie
Sura apare in documentatia cadastrala? Este mentionata undeva, platiti impozit pe cladire?
Daca raspunsul este NU la ambele intrebari, cladirea "nu exista" si o puteti demola fara autorizatie.
cu tot respectul pentru antesfatuitoare, insa,

autorizatia de desfiintare se da pentru o lucrare de demolare, indiferent daca este sau nu trecuta constructia in vreun act

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala cristi19871610 cristi19871610 Buna seara! In 2008 firma parintilor mei , un restaurant, a intrat in proces de divizare (parti sociale - cladirea + teren in fizic) . In urma divizarii ... (vezi toată discuția)
AutorizaÞie de construire No name No name Vă rog să mă ajutaţi în următoarea problemă: Cum pot să obţin autorizarea de construire a unei case, după ce am construit casa? În vederea unui ... (vezi toată discuția)