avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie ilegala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie ilegala

Buna seara! In 2008 firma parintilor mei , un restaurant, a intrat in proces de divizare (parti sociale - cladirea + teren in fizic) .
In urma divizarii parintii mei au construit o terasa de lemn acoperita - 380mp (stalpi si acoperis) fara inchidere, pe un teren care era in cadastru TERASA DESCOPERITA. Constructia a fost facuta dupa un proiect despre care am aflat ulterior ca nu a fost aprobat sau nu a fost depus, asadar nici nu este inclus in urbanism decat ca TERASA DESCOPERITA.
La momentul de fata am depus un dosar la urbanism in vederea demolarii unui corp al cladirii (750mp) si construirea unui hotel p+3 pe o parte din terenul de sub cladirea ce ar urma sa fie demolata.
In prima faza am inteles ca trebuie sa vina politia Locala sa verifice in plan fizic daca nu exista constructii ilegale.

Intrebarea mea este : Exista vreo varianta in care ma pot autoriza, in privinta terasei construita fara autorizatie, fara a demola? Deoarece un proiect depus la urbanism, in momentul in care se constata ilegalitatea, se blocheaza pana la intrarea in legalitate ( asta mi au spus cunostinte de la politia locala)



Va multumesc pt raspunsuri !

P.S. - E prima data cand adresez o astfelde intrebare si sper sa nu fi introdus gresit categoria forumului.
Cel mai recent răspuns: cristi19871610 , utilizator 18:48, 11 Decembrie 2017
Unica formula de intrare in legalitate este sa parcurgeti procedura de executare proiect tehnic,
solicitare autorizatie constructie si certificat de urbanism si in final proces verbal de receptie finala
ynocentta a scris:

Unica formula de intrare in legalitate este sa parcurgeti procedura de executare proiect tehnic,
solicitare autorizatie constructie si certificat de urbanism si in final proces verbal de receptie finala




In primul rand va multumesc pt raspuns. Intrarea in legalitate este
Cu siguranta obligatorie pt ca intreaga proprietate va fi supusa unor schimbari majore in baza unui plan pe 5 ani... intrebarea mea era legata de cum pot scapa de demolare pana la intrarea in legalitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie - sunt sau nu in legalitate? fdragos fdragos Buna seara, am o situatie pe care sincer nu reusesc sa o inteleg, poate ma lamureste cineva... pe scurt, am primit o amenda de la Pol.comunitara deoarece n-am ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie peugen peugen Buna ziua, Mi-am construit o casuta de vacanta, fara a avea proiect de executie. Constructia se afla intr-o zona destul de retrasa in intravilanul ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc cristina23012016 cristina23012016 Am construit un acoperis bloc in urma cu aprox 15-20 ani doar noi si celalalt vecin de palier, disperati de lipsa de interes a asociatiei de proprietari care ... (vezi toată discuția)