Vă rog să mă ajutaţi în următoarea problemă: Cum pot să obţin autorizarea de construire a unei case, după ce am construit casa?
În vederea unui răspuns cât mai complet, vă dau şi următoarele date, cred eu, utile:
1. casa este construită pe un teren pe care se află un stâlp de înaltă tensiune;
2. înscrisul care constată dreptul de proprietate este doar asupra terenului, respectiv o sentinţă civilă din anul 2002 a Judecătoriei, pronunţată ca urmare a unei acţiuni în constatare;
3. terenul nu este înscris în cartea funciară.
Vă mulţumesc anticipat şi vă doresc UN AN NOU FERICIT CU MULTÃ SÃNÃTATE ªI ÎMPLINIRI!!!:luck:
Eu consider ca dv-stra aveti de ridicat de al primarie un Certificat de edificare
a casei dv!
La multi ani!!!
:bow::rtfm::closedtopic:
Vă rog frumos să dezvoltaţi această idee: ce este un certificat de edificare a construcţiei, cum se eliberează, cui, în ce condiţii, documente necesare, etc.
cred ca ar trebui sa procedati astfel: va autodenuntati la primaria de sector pentru edificarea unei constructii fara autorizatie, ei vin si va amendeaza si va obliga sa intrati in legalitate sau sa reveniti la situatia anteriara terenul,
legalitatea presupune intocmirea documentatiei pentru autorizatie.
daca urbanismul permite va vor elibera autorizatia daca nu vor deschide dosar pentru neexecutarea masurilor din procesul verbal ( n-am auzit pe cineva pana acum sa fi fost demolat)
accesiunea nu merge, fata de modificarile L 50/91 ( constructia nu se considera finalizata, prescriptia nu opereaza, bla .... s.am.d ) pe de o parte si perioada construirii etajului ( n-am verificat cu exactitate datele dar din ce-mi amintesc, cam asa)B-)
Intabulare constructie
ladaru
cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)