Vă rog să mă ajutaţi în următoarea problemă: Cum pot să obţin autorizarea de construire a unei case, după ce am construit casa?
În vederea unui răspuns cât mai complet, vă dau şi următoarele date, cred eu, utile:
1. casa este construită pe un teren pe care se află un stâlp de înaltă tensiune;
2. înscrisul care constată dreptul de proprietate este doar asupra terenului, respectiv o sentinţă civilă din anul 2002 a Judecătoriei, pronunţată ca urmare a unei acţiuni în constatare;
3. terenul nu este înscris în cartea funciară.
Vă mulţumesc anticipat şi vă doresc UN AN NOU FERICIT CU MULTÃ SÃNÃTATE ªI ÎMPLINIRI!!!:luck:
Dl.Marti v-a dat raspunsul corect!
Dar nu cred ca este cazul sa va autodenuntati, incepeti pur si simplu procedura de autorizare, cu Certificat de Urbanism si apoi documentatia de autorizare propriuzisa...
Toate demersurile se fac la primarie, departamentul Urbanism.
Documentatia ce trebuie depusa o gasiti in cuprinsul L50/1991.
Pentru CU va trebuie o cerere tip, actul de proprietate asupra terenului, planuri de situatie, taxa(modica).
Pentru etapa 2-a(documentatia pentru autorizare), trebiue sa luati legatura cu un arhitect, care va intocmi proiectul si va si indruma.
Succes
Intabulare constructie
ladaru
cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)