avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare domiciliu cu sechestru pe imobil in lipsa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare domiciliu cu sechestru pe imobil in lipsa ex-sotului de catre ex-sotie fara martori !

Fiind la tratament ex-sotia si cu fiul adoptiv care locuiesc de 3 ani in alta localitate au violat locuinta spargand usa si insusindu-si bunuri si documente ! Nu au avut nicio sentinta judecatoreasca (pentru partaj sau altceva), nu au anuntat politia, nu au chemat un martor macar ! La plecare au pus o yala noua la usa, deci eu nu pot intra decat tot prin efractie ! Stiu, pare irational, absurd, inimaginabil, dar asa stau lucrurile, am fost anuntat de vecini ! Am facut plangere prealabila prin posta la parchetul de rigoare, organul de cercetare penala va verifica la venirea mea, nu intru altfel decat in prezenta acestuia ! Avand motive suficiente, nu intru in detalii, intreb doar atat : Daca nu se propune de catre acesta inceperea urmaririi penale, in ciuda EVIDENTEI, ce proceduri trebuie sa folosesc ? Eu unde mai locuiesc, si batran, si bolnav ? Stiu bine ca este foarte posibil ! Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:57, 9 Martie 2012
Din ce inteleg locuinta v-a apartinut ambilor, este bun comun, in acest caz atat timp cat nu exista o hotarare de partaj care sa stabileasca cui apartine in drept imobilul este in continuare bun comun, nu va exista violare de domiciliu.
Dumneavoastra puteti patrunde si locui in continuare in locuinta.
Daca lucrurile ''furate,, sunt ale fostei sotii iarasi nu este furt ...
Unde sa locuiti daca nu in casa dumneavoastra?
Cu tot respectul , prezint scuze, dar cred ca ori nu am explicat corect, ori interpretarea dumneavoastra nu este bazata pe toate elementele. Deci, repet mai explicit, ex-sotia refuza a proceda la partaj pentru a avea un paznic si administrator la gospodarie (rural), adica subsemnatul bolnav si batran, de 3 ani fiind absenta, casa trebuie ingrijita anual, nu participa la cheltuielile de
intretinere etc, eu abia am bani pentru medicamente si facturi,mancare, deci nu imi permit un proces de partaj, nu despre aceasta este, de fapt, vorba !
Dupa 3 ani sare gardul IN ABSENTA MEA, patrunde prin efractie in locuinta (nu are chei) pentru ce ??? Vizita de curtoazie ? Isi insuseste bunuri si documente de stare civila personale (ale mele), efectele si documentele proprii le-a luat de mult), urca in masina si pleaca dupa ce pune o alta yala la usa eu ramanand ....pe afara ! Eu ar trebuie sa fiu foarte linisit pentru ca legea spune ca acest fapt, evident infractional ( nici macar politia nu a fost anuntata !) este inocent si legal, gospodaria este hotel, ex-sotia poate veni si pleca oricand luand orice doreste cu isteria de rigoare ( traume psihice pentru mine - pensionat cu diagnostic afectiuni grave afective, stare psihica deficitara !) , chiar asa sa fie ??? Ma iertati, contravine bunului simt elementar, nu pot crede ca legiuitorul nu a prevazut o situatie de acest fel, proprietatea este comuna, corect, exista solutia refuzata de dansa a partajului, dar nu si obiectul unui asediu cu efractie in lipsa unuia dintre cei doi, unul din coproprietari , conform declaratiilor publice, dorind cu ura viscerala (singura solida motivatie) sa ramana cu toata proprietatea promitand ca va face orice pentru a-l "dizolva" psihic si fizic pe celalalt, protectia impotriva cestor tentative mi-o asigura cine ? Nu bat campii, insa nu ma mai mira nimic din partea respectivei (antrecendente : 5 plangeri penale pentru a ma purta prin trbunal, fantasmagorice, desigur, dar cu impact negativ asupra sanatatii mele !), urmatoarea actiune va fi incendierea partiala a casei ? Nici o lege nu santioneaza asemenea infractiuni ? Nimeni ? Ar fi de domeniul SF- ului ieftin ! Multumesc !
Daca dvs ati depus plangere pentru distrugere, violare de domiciliu, furt, nu va ramane de facut decat sa asteptati rezultatul cercetarilor. Daca veti fi nemultumit de rezultat, puteti depune plangere impotriva rezolutiei procurorului.
Dupa parerea mea e violare de domiciliu, "Consta in patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia. Obiectul juridic special al infractiunii il reprezinta relatiile sociale referitoare la apararea libertatii persoanei sub aspectul vietii domestice. Subiectul activ al infractiunii poate fi orice persoana, iar cel pasiv este detinatorul de fapt al imobilului, persoana care foloseste domiciliul violat. Deci nu prea are a face cu faptul ca si fosta e proprietar, ramane de vazut daca era in drept sau nu sa patrunda. Pe de alta parte, tocmai pt ca e si dansa proprietar si nu e clar daca avea sau nu consimtamantul dvs ( poate doamna a venit la dvs, nu v-a gasit, avea nevoie sa intre si a considerat ca are acordul dvs tacit ), nu cred ca va pati mare lucru, cel mult va plati o amenda.

In privinta partajului, asa cum dvs nu aveti bani, poate nici doamna n-are. Sau nu are interes, daca ati adoptat copilul dansei, acesta va mosteneste. Si daca ar fi sa faceti partaj, nu va e nici dvs convenabil, nu cred ca aveti mijloace s-o despagubiti pt cota dansei, acum va folositi de toata casa.

Va multumesc foarte mult ! Stia sigur ca sunt la tratament in alta localitate ! Cat priveste faptul ca se poate presupune ca avea consimtamantul meu tacit , probele arata cu evidenta contrariul : A spart usa intrand si a plecat cu bunuri montand o yala noua, da ? Deci stia bine ca sunt la tratament in alta localitate ! Am dreptate , nu ? Acest fapt, un sechestru pe locuinta fara indrituire oficiala nu schimba datele incadrarii juridice ? Foarte frumos si corect m-ati lamurit , ma aplec in fata competentei si profesionalismului, deci ? O amenda nu este echivalenta cu bunurile sustrase ...
Adaug ca sunt handicapat gradul II psiho-motoriu, aceste evenimente negative sunt traume si imi agraveaza boala, legea 487/2002 privind protectia bolnavilor psihici nu ma ajuta cu ceva ? Mi-am pierdut partial autodeservirea, degeaba stau in toata locuinta, acesta este un dezavantaj, credeti-ma ! DECI ?

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala pneuros pneuros Am fost reclamat pentru amenintare cu pistolul unor individ care imi cosea iarba pe terenul meu proprietate personala , unul a depus plangere iar ceilalti ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)