avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata dupa pronuntare sentinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata dupa pronuntare sentinta

Am castigat un proces la Curtea de Apel, insa am omis sa cer cheltuieli de judecata - imi era frica sa nu pierd procesul si daca ceream cheltuieli de judecata cerea si partea adversa. Inca nu a ajuns la mine sentinta, dar am vazut pe internet ca mi s-a dat castig de cauza, sentinta fiind irevocabila. Mai exista vreo portita procedurala prin care sa pot solicita cheltuielile acelea ? termenul la care s-a luat dosarul in pronuntare a fost 29.02.2012
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 15:51, 5 Martie 2012
Puteti cere cheltuielile de judecata , pe cale separata, adica printr-o alta actiune in instanta.
Cheltuielile de judecata pot fi cerute pe cale separata, daca nu au fost solicitate de catre dumneavoastra in procesul deja solutionat .

Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Cheltuielile de judecata pot fi cerute pe cale separata, daca nu au fost solicitate de catre dumneavoastra in procesul deja solutionat .

Procesul acesta a fost o actiune in raspundere patrimoniala in care am dat in judecata un fost angajat pentru ca isi insusise o anumita suma de bani. Prima instanta a fost Tribunalul, care mi-a respins in totalitate actiunea si nu a acordat cheltuieli de judecata nici mie, nici paratului. Am facut recurs si la Curtea de Apel mi-a fost partial admisa actiunea - a fost obligat paratul la plata a 25% din suma solicitata initial de catre mine.

Pentru a cere cheltuielile de judecata indeplinesc conditiile legii ? Ce fel de actiune trebuie sa fac si unde - la judecatorie sau tot la tribunal ?

Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Am fost parte intr-un proces,parat mai precis.Hotararea de la prima instanta a fost nefavorabila atacand bineinteles cu apel.La Tribunal am angajat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata cornelia radoi cornelia radoi buna seara!revin la d-voastra cu inca o problema:in dec.2006 tribunalul prahova a dat o sentinta favorabila mie intr-un litigiu de munca pe care l-am avut cu ... (vezi toată discuția)