avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli judecata

Buna ziua.Am fost parte intr-un proces,parat mai precis.Hotararea de la prima instanta a fost nefavorabila atacand bineinteles cu apel.La Tribunal am angajat un avocat care mi-a cerut suma de 5000 ron.Mi-a dat o chitanta si factura.Am castigat si partea adversa a inaintat recurs.Recursul fiind la Curtea de Apel ,in alta localitate,distante mari intre ele,am angajat un alt avocat pentru a ma apara.Acesta a observat ca nu erau cerute cheltuieli cu onorariul la apel,mai precis cei 5000 ron.Deci nu erau cerute,nu era depus nici un document.Spuneti-mi,mai pot face ceva?Pentru mine e o suma mare.Si daca pot sa deschid o actiune separata ,o fac dupa noul cod civil,care ar fi articolele?Am nevoie si de un contract cu avocatul sau e suficient factura si chitanta? Precizez ca procesul a fost unul de anulare contract vc imobil cu o valoare mare si nu a trecut un an de la sentinta ultimei Instante .Multumesc
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:10, 26 Septembrie 2013
Puteti cere cheltuielile de judecata si pe cale separate dupa finalizarea procesului, respectiv dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de judecata, in interiorul termenului general de prescriptive de 3 ani....Se face o actiune separata la instanta de la domiciliul debitorului obligatiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli pe cale separata myhy myhy Buna ziua, As vrea sa va rog pentru o lamurire: Am pierdut un proces in apel(conflicte de munca). Partea adversa a cerut in prima instanta ,precum si in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata ,pe cale separata ili1 ili1 Buna ziua, In anul 2013 am fost data in judecata ,m-i s-a cerut o suma de bani.O prietena m-i a recomandat un avocat ,din Cluj-Napoca .M-i s-a parut un om de ... (vezi toată discuția)