Buna ziua.Am fost parte intr-un proces,parat mai precis.Hotararea de la prima instanta a fost nefavorabila atacand bineinteles cu apel.La Tribunal am angajat un avocat care mi-a cerut suma de 5000 ron.Mi-a dat o chitanta si factura.Am castigat si partea adversa a inaintat recurs.Recursul fiind la Curtea de Apel ,in alta localitate,distante mari intre ele,am angajat un alt avocat pentru a ma apara.Acesta a observat ca nu erau cerute cheltuieli cu onorariul la apel,mai precis cei 5000 ron.Deci nu erau cerute,nu era depus nici un document.Spuneti-mi,mai pot face ceva?Pentru mine e o suma mare.Si daca pot sa deschid o actiune separata ,o fac dupa noul cod civil,care ar fi articolele?Am nevoie si de un contract cu avocatul sau e suficient factura si chitanta? Precizez ca procesul a fost unul de anulare contract vc imobil cu o valoare mare si nu a trecut un an de la sentinta ultimei Instante .Multumesc
Puteti cere cheltuielile de judecata si pe cale separate dupa finalizarea procesului, respectiv dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de judecata, in interiorul termenului general de prescriptive de 3 ani....Se face o actiune separata la instanta de la domiciliul debitorului obligatiei...