avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citare in instanta pentru datorii catre Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citare in instanta pentru datorii catre Asociatia de locatari.Avocat din oficiu.

Mama este propietara unui apartament,are 76 de ani,pensionara si este citata la juecatorie pentru datoriile la intretinere.Va rog sa-mi spuneti daca instanta poate hotari scoaterea la licitatie a apartamentului,daca datorita varstei si venitului de pensionar poate avea dreptul la un Avocat din oficiu si in ce conditii legale un proprietar poate pierde acest drept.Va multumesc si astept raspuns.Mentionez ca pe 26 martie 2012 este termenul de judecata.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:53, 6 Martie 2012
1-Instanta de judecata in urma judecarii actiunii formulate de catre asociatia de proprietari poate dispune hotarare ,prin care sa oblige proprietara aparatamnetului la plata sumelor pentru care a fost actionata in justitie
Daca mama dvs nu se achita de obligatia acoperirii debitului acumulat la asociatia de proprietari,asociatia de proprietari cu scopul legitim de recuperare restante poate starui in cerere,poate solicita executorului judecatoresc demararea procedurii executarii silite a mamei dvs
Incercati sa incheiati cu asociatia de proprietari un angajament de plata esalonata a restantelor
Daca mama dvs. are venituri foarte mici, poate beneficia de avocat din oficiu.

Ajutorul public judiciar sub forma asistentei prin avocat se acorda conform prevederilor cuprinse in Legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la asistenta judiciara gratuita.
@Dabija,
Cu avocat din oficiu sau fara avocat, instanta obliga restantierii sa-si achite datoriile catre asociatie. Daca nu aveti obiectii cu privire la sumele datorate asociatiei, ajutati-o sa plateasca, sa solicite o esalonare... Fiind mama dumneavoastra o sa mosteniti acest apartament si poate e mai corect sa-l salvati de la executarea silita prin care se poate vinde la jumatate de pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la administratie ContSters114672 ContSters114672 Buna ziua. Socrii mei au o datorie de aproximativ 4900 lei care dateaza de aproximativ 3 ani dupa calculele mele. Le-a fost sistata apa calda din martie sau ... (vezi toată discuția)
Reclamant pt fond ordonanta presedintiala akmerkez akmerkez Buna ziua!Am restanta la intretinere si am primit o citatie in care asociatia de propr.este reclamant pentru Fond-ordonanta presedintiala.Ce inseamna asta?Ce ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere macrita macrita Datorita unor probleme familiare am acumulat o datorie mare la intretinere.Acum, administratorul asociatiei a venit si mi-a spus ca trebuie sa merg la notariat ... (vezi toată discuția)