avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cresterea ratei la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cresterea ratei la banca

Am cumparat in 2008 o casa , cu imprumut bancar ,rata stabilindu-se la un nivel pe care-l puteam platii,dar acum banca a marit rata ca ne-a adus in stadiu ca nu o mai putem plati, ce putem face?Casa pe care am cumparat-o era la rosu (dar avea geamurile si usa de la intrare puse),intretimp am facut-o sa putem locui ,am zolat-o cu polistiren,am finisat interioarele,am montat centrala.
Unde putem apela ptr consiliere,am uitat sa spun locuim in Timisoara.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 15:13, 6 Martie 2012
A marit rata cum, prin marirea dobanzii, a cuantumului sumei de rambursat lunar? Verificati in ce baza a facut banca aceasta, respectiv daca exista o clauza contractuala care da ii voie sa modifice cuantumul lunar al ratei si al dobanzii ... Daca nu exista nici un temei pentru a mari rata sau dobanta formulati plangere la Protectia Consumatorului.
Cititi cu atentie, mare atentie, contractul de credit. Macar acum, daca la semnare nu ati avut curiozitatea sa o faceti. O sa gasiti cu siguranta o prevedere care stipuleaza cum variaza rata dobanzii.
Cumva creditul era cu o perioada de gratie de x ani? In acest caz probabil a expirat perioada de gratie. Din 2010 incoace dobanda, daca nu e fixa, e legata de un indice de referinta. Nici la Eur nici la lei nu a crescut in acesti 2 ani semnificativ, deci nu ar putea fi asta problema. In ce moneda este creditul? Cat este dobanda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare unilaterela grafic rambursare banca stelian1970 stelian1970 Detin in derulare un credit cu o banca inceput in 2008. La mom respectiv am avut o anexa cu grafic de rambursare. In cuprinsul contractului de credit se face ... (vezi toată discuția)
Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare scadentar alex_element alex_element Salutare! Ma confrunt cu o situatie legata de un credit ipotecar contract in urma cu 3 ani. La semnarea contractului cu banca, am primit un scadentar, sub ... (vezi toată discuția)