Am cumparat in 2008 o casa , cu imprumut bancar ,rata stabilindu-se la un nivel pe care-l puteam platii,dar acum banca a marit rata ca ne-a adus in stadiu ca nu o mai putem plati, ce putem face?Casa pe care am cumparat-o era la rosu (dar avea geamurile si usa de la intrare puse),intretimp am facut-o sa putem locui ,am zolat-o cu polistiren,am finisat interioarele,am montat centrala.
Unde putem apela ptr consiliere,am uitat sa spun locuim in Timisoara.
A marit rata cum, prin marirea dobanzii, a cuantumului sumei de rambursat lunar? Verificati in ce baza a facut banca aceasta, respectiv daca exista o clauza contractuala care da ii voie sa modifice cuantumul lunar al ratei si al dobanzii ... Daca nu exista nici un temei pentru a mari rata sau dobanta formulati plangere la Protectia Consumatorului.
Cititi cu atentie, mare atentie, contractul de credit. Macar acum, daca la semnare nu ati avut curiozitatea sa o faceti. O sa gasiti cu siguranta o prevedere care stipuleaza cum variaza rata dobanzii.
Cumva creditul era cu o perioada de gratie de x ani? In acest caz probabil a expirat perioada de gratie. Din 2010 incoace dobanda, daca nu e fixa, e legata de un indice de referinta. Nici la Eur nici la lei nu a crescut in acesti 2 ani semnificativ, deci nu ar putea fi asta problema. In ce moneda este creditul? Cat este dobanda?