Aveti sanse mari sa aveti castig de cauza la procent mai mare.
De curand am obtinut 80% dar in conditii diferite pentru sotie.Exista si asemanari cu cazul dvs.
Este recomandabil sa vada un avocat actele si sa inteleaga toata situatia de fapt.
Ma refer la o consultanta juridica inainte de deschiderea unui proces, oaczie cu care va putea fi facuta o estimare a sanselor dvs.
Este insuficient sa se poata ajunge la o concluzie foarte clara din cele expuse de dvs dar sanse aveti.Intrebarea este : care sa fie cota in procent?
avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc mult pentru raspunsul incurajator. Si eu ma gandisem la un procent de 75%.
Dar va avea vreo influenta asupra judecatorului faptul ca fostul sot nu lucreaza de un an (anul trecut a fost in somaj). De fapt, in ultimii 15 ani ba a lucrat, ba a fost in somaj. Nici acum nu se gandeste sa lucreze. Cred ca va conta acest comportament in fata judecatorului, pentru ca asa doresc sa dovedesc faptul ca nu s-a ocupat de familie (ceea ce nu conteaza la partaj) si si-a cheltuit banii pe distractie.
Daca optez pentru plata sultei, voi putea sa fac ipoteca pe apartament pe numele meu, pentru un imprumut la banca? Nu cred ca voi avea mult timp la dispozitie.
Va multumesc inca o data.
In cazul dvs cam asa vad si eu, de principiu, o cota de 75%.Nu stiu daca ar merge mai mult.
Dupa ce se va atribui in proprietatea dvs imobilul veti p[utea face imprumut.
Veti deveni proprietar exclusiv dupa proces.
avocat Claudiu Lascoschi
Aveti toate sansele sa obtineti cota de 75%,Mai ales in conditiile in care dumneavoastra lucrati de 35 de ani ,constant,iar sotul ba lucreaza ba nu lucreaza.
Asa cum a sugerat si colegul va sfatuiesc si eu sa consultati un avocat,va va fi mult mai usor si lucrurile vor decurge mai repede,avand in vedere faptul ca un avocat cunoaste cursul unui astfel de proces.
Va doresc numai bine!
av.Alexe Ana-Roxana
Doamna, conteaza multe lucruri daca le puteti dovedi si pune in evidenta.
Astfel, faptul ca sotul nu are azi bani ar putea avea importanta mare la atribuirea in natura catre dv., daca asta doriti...
Mai conteaza ce anume vreti, sa se vanda prin instanta sau sa ramaneti dv. cu acea casa?
La fel, ca a lucrat din cand in cand conteaza, dar si cat castiga in comparatie cu dv. Cat mai exact, calcule cat mai precise...
La fel poate influienta si ingrijirea familiei, in functie de ceea ce intelegeti prin asta. Munca in casa se dovedeste cu martori si se poate aprecia pecuniar.
Puteti obtine su mai mult de acel procent, puteti obtine si mai putin, depinde de felul in care puneti problema, de probele pe care le aveti, de calcule si de ce anume va doriti. Cred ca e superficial sa stabilim pe un forum care e procentul pe care io puteto obtine, ca asa, puteti obtine si integral, dar si sub jumatate... Daca e dupa putut, se poate orice.
Daca e dupa demonstrat insa, asta depinde de probele pe care le puteti aduce.
Cu atat mai mult daca si sotul va lupta pentru un procent important din casa, conteaza si probele sale...
Daca dv. credeti ca va doriti mult un procent mare si daca e probabil ca sotul sa aiba aparator la proces, e foarte indicat sa vorbiti cu un avocat inainte de a inainta o actiune, caci o actiune face jumatate din proces... daca e buna, daca nu, face jumatate din pierdere... sau mai mult.
Apoi, fata in fata cu avocatul, puteti si incerca sa stabiliti exact cat sa cereti... Cu calcule, etc.