fiul meu vrea sa imprumute de la o persoana fizica o anume suma de bani cu ipoteca pe o perioada de 5 ani, pentru achitarea unui credit pe numele lui.garantie vrea sa puna un imobil pe care l-a cumparat cu clauza uzufruct -deci este proprietar de drept- de la parinti.
In situatia in care o firma de recuperare trimite spre executare acest imobil(sotul meu a facut imprumut de la banca pt niste prieteni, fara ipoteca, iar acestia de apr 2 ani de zile nu au mai achitat nimic) poate fi executat acest imobil, daca este ipotecat pt o valoare mai mare decat cea datorata bancii?
daca sotul i-a vandut fiului imobilul, teoretic se poate cere revocarea tranzactiei si executarea imobilului, dar in practica de obicei nu se intampla astfel. Chiar daca imobilul este ipotecat pentru o suma pe care o considerati mai mare decat valoarea cu care se poate vinde la licitatie, el tot se poate executa, cu riscul ca al doilea creditor sa nu se mai poata indestula.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Credit banca
baciuflorentina
buna ziua,
sotul meu a aplicat un credit in anul 2008 pentru o terta persoana in val de 46000 lei.Pana in anul 2009 luna sept cred a achitat lunar iar de ... (vezi toată discuția)