avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CONTRACT IMPRUMUT CU IPOTECA
Discuție deschisă în Executare silită

CONTRACT IMPRUMUT CU IPOTECA

fiul meu vrea sa imprumute de la o persoana fizica o anume suma de bani cu ipoteca pe o perioada de 5 ani, pentru achitarea unui credit pe numele lui.garantie vrea sa puna un imobil pe care l-a cumparat cu clauza uzufruct -deci este proprietar de drept- de la parinti.
In situatia in care o firma de recuperare trimite spre executare acest imobil(sotul meu a facut imprumut de la banca pt niste prieteni, fara ipoteca, iar acestia de apr 2 ani de zile nu au mai achitat nimic) poate fi executat acest imobil, daca este ipotecat pt o valoare mai mare decat cea datorata bancii?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 16:47, 6 Martie 2012
daca sotul i-a vandut fiului imobilul, teoretic se poate cere revocarea tranzactiei si executarea imobilului, dar in practica de obicei nu se intampla astfel. Chiar daca imobilul este ipotecat pentru o suma pe care o considerati mai mare decat valoarea cu care se poate vinde la licitatie, el tot se poate executa, cu riscul ca al doilea creditor sa nu se mai poata indestula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca baciuflorentina baciuflorentina buna ziua, sotul meu a aplicat un credit in anul 2008 pentru o terta persoana in val de 46000 lei.Pana in anul 2009 luna sept cred a achitat lunar iar de ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Am o datorie la banca ceciliac ceciliac am la o banca o datorie de 5000 euro luati cand inca mai aveam un loc de munca. Cand am ramas fara serviciu, am facut o restructurare, apoi a doua...dar din ... (vezi toată discuția)