avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare arbitrala, competenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare arbitrala, competenta

Conform art. 340 Cod procedura civila persoanele care au capacitate deplina de exercitiu a drepturilor pot conveni sa solutioneze pe calea arbitrajului litigiile patrimoniale dintre ele
ce parere aveti , o actiune in constatarea vanzarii cumpararii unei suprafete de teren poate fi solutionata de o instanta arbitrala ? O astfel dfe hotarare poate fi transcrisa in cartea funciara ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:58, 15 Noiembrie 2008
Nu văd ce ar împiedica părţile să supună un astfel de litigiu instanţei arbitrale. Iar dacă avem în vedere art.368 C.pr.civilă, care prevede că hotărîrea arbitrală investită cu formulă executorie constituie titlu executoriu şi se execută întocmai ca o hotărîre judecătorească, ea trebuie transpusă în practică inclusiv de către biroul de carte funciară.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare litigii: tribunal sau curtea de arbitraj a reg. comertului brebone brebone Buna ziua, Comunitatea dvs. online cred ca este singura in masura sa ma lamureasca asupra unei zvonistici pe care o intalnesc de ceva vreme cu privire la ... (vezi toată discuția)
Pp plenitudinii de competenta OANA GORAN OANA GORAN cnf legiilor si costitutiei instantele judecatoresti sunt inzestrate cu plenitudinea competentei dar am gasit ca arbitrajul face exceptie de la acest ... (vezi toată discuția)
Imobil-o parte sub litigiu..pot obtine hotarare de dezmembrare a celeilalte parti? cosy cosy Buna ziua, Am un imobil cu o parte din el aflat sub litigiu (un antecontract aflat in proces pentru validarea lui - ambele parti nu si-au indeplinit ... (vezi toată discuția)