avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal/postnatal, cresterea copilului si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal/postnatal, cresterea copilului si restructurarea postului

Buna ziua.
Sunt angajata pe perioada nedeterminata, de mai mult de 12 luni, la o societate comerciala mare, cu filiale in toata tara, in acest moment sunt insarcinata in 7 luni, si aveam de gand ca de la 1 aprilie sa intru in concediu de odihna( mai am de efectuat 19 zile de anul trecut), pentru ca dupa ce terminam concediul de odihna sa intru in prenatal si sa apuc mai multe zile in postnatal din cele 126 zile legale.
Insa se pare ca societatea isi restrange activitatea si vor incepe restructurarile, la noi in filiala se aude chiar ca se vor externaliza serviciile oferite de catre noi, si eventual angajatii vor trece la noua firma, intrebarea mea este: ce s-ar intampla daca in timp ce sunt in concediul de odihna sunt anuntata ca mi s-a restructurat postul, sau pur si simplu nu am fost preluata de noua firma? Ar fi mai sigur sa renunt la concediul de odihna si sa intru in prenatal? Daca in timpul concediului prenatal sau post natal se intampla totusi restructurarea sau externalizarea, ar trebui sa fiu data in somaj nu? Exista vreun risc sa pierd concediul de crestere a copilului?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 6 Martie 2012
Multumesc frumos, voi intra in concediul prenatal.
Cred ca ati inteles gresit .. CO neefectuat nu se compenseaza in bani decat la incetarea raportului de munca ...
In fine nu ma intereseaza atat de mult zilele de concediu de odihna, ma intereseaza mai mult sa apuc sa intru in concediu de crestere a copilului. Sunt curioasa insa daca in cazul in care se externalizeaza serviciile biroului meu, se poate face transferul angajatilor de pe o firma pe alta sau trebuie angajatii sa-si dea demisia pentru a fi reangajati? Eu daca voi fi in concediu prenatal voi ramane pe vechea firma?

Multumesc frumos
Codul Muncii nu mai reglementeaza transferul .... mutarea unui salariat de pe o firma pe alta se poate face prin operatiunile de incetare si incheiere c.i.m.... inceteaza c.i.m. la vechiul angajator si , in acelasi timp, incheie c.i.m. cu noul angajator.

Dvs veti ramane pe vechea societate daca intrati in concediu de maternitate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Dedea24 Dedea24 Cand o sa intru in prenatal? am 5 luni si 2 saptamani as vrea sa intru in decembrie pe 26 in prenatal nasc in martie pe 20 ?cele 126 de zile pt concediu ... (vezi toată discuția)
Legea acordarii prenatalului siskoady siskoady va rog frumos sa imi spune-ti la cate saptamani se acorda prenatalu.Eu am 30 saptamani cand imi expira riscul maternal eu am numarat zilele si dupa mine as ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal rozalia58 rozalia58 Din cele 126 de zile de concediu, cate se iau post natal si cate prenatal ? (vezi toată discuția)