avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriat apartament proprietate personala in alta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriat apartament proprietate personala in alta localitate decat cea care apare pe buletin

Buna seara,

Detin in apartament proprietate personala in Bucuresti, sector 1, cumparat de mine inainte de casatorie. Acum am alt nume de familie, prin casatorie si domiciliul in alt judet, buletinul de identitate nou avand aceste date.
Doresc sa-mi inchiriez apartamentul din Bucuresti si va rog sa ma ajutati sa-mi clarific niste aspecte:
-la ce administratie financiara ma voi duce ca sa inchei contractul de inchiriere, la cea din judetul unde domiciliez acum si apar datele/adresa pe buletinul meu sau in sectorul 1 bucuresti, de unde apartine apartamentul meu? Mentionez ca taxele/impozitele apartamentului le platesc anual in BUcuresti, sector 1, piata Amzei. In acelasi loc trebuie sa ma duc si acum sa-mi dea formularul tipizat de inchiriere si sa inchei contractul cu chiriasul?Va trebui sa iau contractul prin care am achizitionat apartamentul + buletinul cu noul nume+certificatul de casatorie, pentru" identificare"?
-cat la suta reprezinta impozitul dataorat statului pt inchiriere si unde il voi plati? se poate plati trimestrial, pe cateva luni, ca sa evit drumurile si cozile?sunt si insarcinata)
-legat de ultimul aspect, voi naste in 2009,mi se va lua in considerare, pe langa veniturile salariale, in calcularea indemnizatiei maternitate, si acest nou venit inregistrat legat pt care voi plati impozit, anume chiria rezultata in urma inchirierii apartamentului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Cu respect
Ana Eliade
Cel mai recent răspuns: Anelie , utilizator 09:19, 16 Noiembrie 2008
Contractul de inchirierea trebuie depus la administratia financiara de la locul situarii aprtamentului, numai ca dv. veti prinde in declaratia de venituri si chiria obtinuta, declaratie pe care o veti depune la administratia financiara a locului de domiciliu. Daca va ramine cota unica de impozitare veti datora 16% din chirie. Sumele obtinute cu titlu de chirie a unor spatii de locuit nu se iau in calcul pentru calcularea indemnizatiei de maternitate pentru ca nu sunt venituri profesionale asa cum arata Codul fiscal.
Va multumesc pentru raspuns.
Am totusi o alta nedumerire, am participat la forumul legat de indemnizatia de maternitate dar dupa ce mi s-a raspuns mie nu am mai revenit asupra subiectului si forumului. L-am redeschis azi si am observat ca cineva a pus exact aceeasi intrebare legata de chirii care se impoziteaza si se pot lua in calcul in calcularea indemnizatiei de maternitate dar a primit un alt raspuns,cum ca se iau si aceste chirii in calcul. Raspunsul aici:www.avocatnet.ro/content/for...
Intrebarea mea este daca sunt opinii diferite pt aceeasi intrebare sau n-am inteles eu bine raspunsul.
Va multumesc si va doresc o duminica frumoasa
ANa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un sfat nicki nicki Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere locuinta catalin818 catalin818 Buna seara! Incepand cu jumatetea lunii decembrie urmeaza sa inchiriem o garsoniera pe care o avem in proprietate, unui chirias care va lucra in armata si ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)