Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Un expert contabil are contract cu o societate comerciala. Deoarece a inregistrat niste cheltuieli ca fiind deductibile, si de fapt nu erau, in urma controlului societatea s-a trezit cu o suma de plata, plus penalitati. S-a atacat decizia de impunere in instanta, dar dosarul a fost pierdut. Societatea nu a mai formulat recurs. Expertul zice ca ar intra asigurarea lui pt. plata penalitatilor. Are vreo relevanta faptul ca societatea nu a mai formulat recurs la hotararea prin care i s-a respins anularea deciziei de impunere??? Poate fi un motiv pt. ca asiguratotul sa nu plateasca? Multumesc! :(
Pentru a se plati o dauna civila profesionala, pagubitul trebuie sa solicite despagubirea avizand dauna la asigurator, proband culpa vinovatului si marimea prejudiciului, conform conditiilor de asigurare prevazute in polita de asigurare pentru raspundere civila profesionala a expertului contabil.
multumesc mult pt. raspuns...ma gandeam sa nu fie vreo problema in legatura cu faptul ca nu s-a declarat recurs impotriva hotararii prin care am pierdut actiunea de anulare a deciziei de impunere...