crismunteanu a scris:
Instanta de fond netinand cont de expertiza efectuata de catre expertul societatii nu este o greseala materiala cu caracter procedural care a condus la pronuntarea unei solutii eronate, sens in care nu trebuia casata hotararea si retrimiterea ei pentru judecarea in fata instantei de fond?
Nu. Casarea unei hotărâri judecătorești se dispune pentru motivele prevăzute la art. 304, pct. 1, 2, 3, 4 sau 5 Cod procedură civilă, iar casarea cu trimitere se dispune în condițiile art. 312 Cod procedură civilă. Citiți tot articolul, ca să vedeți în ce condiții se dispune casarea cu trimitere spre rejudecare.
crismunteanu a scris:
Instanta de recurs nu trebuia sa dispuna efectuarea unei contraexpertize? Este legal sa ia in considerare expertiza efectuata de catre expertul societatii?
Instanța nu este obligată să procedeze așa. Chiar dacă a casat sentința și a reținut cauza spre rejudecare, situație în care sunt admisibile orice probe prevăzute lege, instanța putea să ordone administrarea altor probe numai dacă acestea puteau duce, în opinia ei, la dezlegarea cauzei. Bineînțeles că este legal să rejudece cauza pe baza probelor administrate în fața primei instanțe.
crismunteanu a scris:
Ce se poate face in aceasta situatie, avand in vedere ca decizia data de instanta de recurs este irevocabila?
Motivele pentru promovarea unei contestații în anulare sau pentru promovarea unei revizuiri sunt sctrict și limitativ prevăzute la art. 318 și art. 322 Cod procedură civilă. Dacă există vreunul dintre aceste motive, atunci hotărârea instanței de recurs poate fi atacată.