avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.73 etilotest, la ce sa ma astept?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.73 etilotest, la ce sa ma astept?

In data de 28 decembrie 2011 am avut un accident rutier fara victime, fara alte masini implicate, doar un copac. In aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,73 in aerul expirat, aveam permisul de doar 2 luni deci eram incepator, vreau sa stiu la ce sa ma astept in cazul asta si ce este de facut, cat timp raman fara permis, daca imi face sau nu dosar penal, suspendare... Au trecut 2 luni si n`am fost decat sa dau o declaratie si atat. Astept raspunsurile dumneavoastra ! Multumesc !
Daca nu ai mai avut antecedente,vei primi o condamnare cu suspendare si anularea permisului de conducere.Dureaza destul de mult,eu sunt in situatia ta,din 9 noiembrie 2011,abia am ajuns la procuror.Acum astept sa primesc citatia de la judecatorie,dar dupa cum am inteles de la procuror,dureaza inca vreo doua luni.Succes!
am inteles, deci dupa ce se da sentinta, de atunci intr`un an de zile o sa pot da examenul de conducere, timpul care a trecut pana acum nu are nici o importanta...la suspendare e vorba de cateva luni sau 1 an, 2 ?
Examenul ptr permis îl veţi putea da după un an de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, nu se va calcula şi perioada până la data pronunţarîi hotărârii. Infracţiunea pe care aţi săvârşit este pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. Deci puteţi primi o pedeapsă cuprinsă între aceste limite, depinde de instanţa de judecată, noi nu vă putem spune exact. In plus instanţa de judecată vă poate suspenda tot prin hotărâre şi dreptul de a mai conduce pe toată perioada de executare a pedepsei, care dacă va fi cu suspendare se va compune din pedeapsă şi un termen de încercare de minim 2 ani.
Deci in primul rind,nu sta cu miinile in sin.Poti solicita recalcularea alcolemiei la IML TE COSTA DIN BUZUNARUL PROPRIU 550 RON.Aceasta recalculare va fi mult sub valorile initiale.In plus daca in ziua respectiva ai mai si mincat varza si orez(care cresc valoarea alcolemiei ) ai toate sansele sa scapi cu NUP.Depinde si de ofiterul de la circulatie care instrumenteaza dosarul.Dar decit sa stai fara permis.......
multumesc mult pentru sfaturi, o sa revin cu intrebari pe parcurs, multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata pentru alcool la volan johnny25 johnny25 Am avut 0.47% in aer expirat iar probele biologice de 1% respectiv 0.8% ( la o ora ) . Recalcularea mi-a iesit 1.32% . Nu am antecedente penale . Acum astept ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,71 in aer expirat Adriana6sept Adriana6sept Buna ziua. Sunt pur si simplu disperata, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, sotul avea 0,71 alcoolemie in aer expirat, i s-au recoltat si probe de ... (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)