Sunt in concediu medical si mi-am depus demisia. Termenul de preaviz este de 15 zile conform CIM si pana la finalitatea preavizului voi fi tot in concediu medical. Este legal ca cele 15 zile de preaviz sa fie incluse in concediu medical sau preavizul se va efectua dupa terminarea concediului medical( dupa cum mi s-a spus de la resurse umane). Multumesc si va rog sa ma lamuriti si pe mine legalitatea preavizului si faptul ca acesta e luat cu concediu medical.
Preavizul se va efectua dupa terminarea concediului medical ... pe perioada concediului medical , preavizul este suspendat.
Art.81 (6) C.mun: In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
In cazul intentariii unui proces de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, angajatul care initiaza acest proces cum ar trebuie sa procedeze pentru a rezista presiunii psihice la care va fi supus de catre angajatorul acuzat:
1 - sa -si dea demisia cu preaviz
2 - sa -si dea demisia fara preaviz
3 - sa ramina angajat in continuare si sasuporte consecintele hartuirii morale la locul de munca care nu prea pot fi dovedite sau nu sunt recunoscute de legislatia romana in viguare[.
In legislatie sunt cunoscute cateva motive care pot constitui fapte de hartuire .... este foarte greu de apreciat in acest caz ce trebuie sa faca salariatul ...mai depinde si ce optiuni are in afara acestui loc de munca.