avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiuni emise de societatea pe actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiuni emise de societatea pe actiuni

Buna seara! Va deranjez cu o mica nelamurire. Daca puteti sa imi spuneti care sunt clauzele care limiteaza libera transferabilitate a actiunilor emise de societatea pe actiuni? Eventual unde as putea gasi mai multe informatii in acest sens? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AsdLaw , utilizator 21:33, 7 Martie 2012
AsdLaw a scris:

Buna seara! Va deranjez cu o mica nelamurire. Daca puteti sa imi spuneti care sunt clauzele care limiteaza libera transferabilitate a actiunilor emise de societatea pe actiuni? Eventual unde as putea gasi mai multe informatii in acest sens? Va multumesc.

Se pare ca aceste clauze fac referire la restrictii privind transmiterea actiunilor, restrictii prevazute in actul constitutiv al S.A., denumite si clauze de agrement. Cu alte informatii m-ati putea ajuta? Chiar se pare ca sunt destul de dificil de gasit. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni la purtator la s.a. C-tin C-tin S.A. cu astfel de actiuni este de tip deschis / inchis? Stie cineva vreun act normativ de reglementare in cauza? Multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni de catre angajatii societatii emitente giocont giocont Buna ziua, Este reglementata/ legala interzicerea de catre conducerea unei societati a vanzarii de catre angajatii proprii a actiunilor detinute de acestia si ... (vezi toată discuția)
Echivalent juridic al clauzei overage-clause(sua-anglia) in romania nelujohn nelujohn Buna ziua! O ruda a mea are o situatie in care cineva doreste sa cumpere un teren care ar avea potential imobiliar pe viitor, dar potentialul cumparatorul ... (vezi toată discuția)