este vorba de un credit ipotecar scos in anul 2008.In anul 2010 pe o perioada de aproximativ 7 luni nu am putut face nici o plata catre banca.decembrie 2010 am facut o intelegere de plata cu un asa nume executor bancar care m-a asigurat ca daca incepand cu luna ianuarie 2011 si pana in iunie 2011 voi plati lunar 800euro toata situatia se va reglementa si se va face o restructurare de credit urmand ca totul sa revina la normal. bineinteles ca nu s-a intamplat asa ,in iunie mi s-a spus sa continui cu acele plati pana in momentuöl in care voi acoperi toata dobanda acelui credit si atunci voi avea o sansa mai mare de restructurare de credit.am trimis in continuare pana in luna noiembrie 2011 cand am constatat ca suma totala datorata fata de banca a scazut cu doar 200euro dupa aproape un an de zile a cate 800 euro lunar.
cu toate astea oricum am fost dispusa sa imi fac platile in continuare dar mi s-a transmis ca totusi nu mi se poate oferi nici o garantie ca acel apartament nu va ajunge candva la licitatie,mi s-a propus sa trimit bani in continuare dar in acelasi timp sa ma gandesc ca oricum riscul de executare silita ramane.
toata situatia asta imi suna extraordinar de tampita deoarece explicatia primita am luato in felul urmator:platestene tu 800 de euro 'chirie' pe luna si in momentul in care vom ajunge la un pret bun pt piata te scoatem afara si iti vindem apartamentul cu 2bani.
este normala aceasta situatie?pot face ceva impotriva ei sau cel mai bine e sa imi fac bagaju si sa plec?banii trimisi in ultimul an pot sa ii uit?
Nu platiti rate cf contractului si nici nu cred ca-s sanse sa reveniti la acel contract ( aflati doar daca vb direct cu creditorul), asta am vrut sa zic si nici nu cred ca aveti intelegere scrisa cu creditorul nici direct, nici prin executor.
In anul asta ati platit executorul si cheltuielile cu executarea, penalizari la suma restanta si 200 de euro din credit.
edit later;
am scris in acelasi timp.
riscati si daca il luati pe numele mamei- sa nu mai putei plati in timp si aceata sa-si piarda si bunurile sale daca sunt, sau sa decedeze intre timp si dvs sa aveti de mostenit
riscati sa-l luati pe numele dvs .. pt ca daca datoria nu va fi recuperata prin vanzarea la licitatie a ap asta, veti plati si cu celalalt.
Fiti atenta si la ce contract semnati si cu cine pt acel ap, nu stiu cum vine asta, sa plateasca rate si sa fie al ei abia dupa achitare.
Incercati sa gasiti dvs cumparator pt ap ipotecat , decat sa-l vanda ei la licitatie.
firma de la care doresc sa cumpar un alt apartament in rate este o asociatie care a construit mai multe blocuri in oras si le ofera spre vanzare prin banca sau direct prin ei.eu am ales cumpararea direct prin ei deoarece este pe o perioada mult mai scurta de timp si au comisioane mult mai mici decat cele fata de banca,klar rata lunara este mai mare fata de cea pferita de banca dar calculul final este mult mai mic.se face in prima faza un contract de promisiune la notar iar in momentul achitarii intregi ai apartamentului se face contractul de vanzare cumparare.
creditorul acestei firme de la care doresc sa i-au acest apartament nou mi-a spus ca atata timp cat nu se face contractul de vanzare cumparare banca nu are acces la el.mama mea are 52 de ani nu cred ca pot pune in calcul un deces,insa as fii dorit sa il pun pe numele ei deoarece eu fii mai mult plecata in caz de orice sa fie ea proprietarul nu eu.dar acum ca imi spuneti si dumneavoastra voi incerca sa fac in asa fel sa il i-au pe numele meu,am fost sfatuita de mai multe persoane dar intotdeauna ma intereseaza mai multe pareri.
va multumesc tare mult pt toate informatiile oferite.
as mai avea o intrebare ,cam cat dureaza o astfel de executare silita?care este procedura mai exacta si ce termen avem noi de a parasi apartamentul?