avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum intelegem acest articol din Legea 169/1997 ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum intelegem acest articol din Legea 169/1997 ?

Legea 169/1997 a fost modificata prin Legea 245 astfel la capitolul III alin 1.1.

(1^1) Actele administrative prin care au fost trecute în domeniul public sau privat al statului sau al localităţilor terenuri pentru care s-au depus cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privată îşi suspenda efectele cu privire la aceste terenuri pana la soluţionarea cererii de către comisia de fond funciar, cu excepţia terenurilor intrate deja în circuitul civil. După validarea cererii de reconstituire, terenul trece în rezerva comisiei de fond funciar în vederea punerii în posesie."
Intrebare
Am depus cerere la Legea 245 pentru reconstituire pe un teren ce era amplasamentul original trecut la stat in anul 1949, teren ce era deja introdus in proprietatea privata a comunei.
In contextul de mai sus pot avea dreptul de a solicita acest teren ce mi/a apartinut. Am depus cerere in termen . Am sau nu am dreptul la acest teren ?
--------------

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Fond funciar rarev2005 rarev2005 Am si eu problema...daca ma puteti ajuta... Bunicul meu este mostenitor al unui teren in Voluntari....impreuna cu fratelel sau....Fratele sau a facut cerere ... (vezi toată discuția)
Competenta: anularea titlului de proprietate Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu i intrebare, daca poate sa ma ajute cineva: Pentru a solicita anularea unui titlu de proprietate eliberat de Comisia judeteana pentru ... (vezi toată discuția)