Va rog frumos daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce formalitati am de indeplinit eu, ca angajator, pentru a trimite un angajat in somaj?
Ce acte trebuie sa depun, si unde?
In primul rand trebuie sa incheiati CIM cu:
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
si sa-l inregistrati in revisal.
La incheierea CIM sa-i dati salariatului
-adeverinta prevazuta la art. 18, din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002
-carnetul de muncã daca este cazul,
-decizia de desfacere a contractului de munca cu numarul de inregistrare pe REVISAL
Este important sa aveti achitate la zi contributiile la somaj.
DVS nu aveti de depus acte.
Pentru depunerea dosarului salariatul are un termen de 10 zile.
HOTARAREA ADUNARII GENERALA A ASOCIATILOR
societatii comerciale ____ S.R.L.A
nr. ___/______
Asociatii societatii comerciale ____ S.R.L., persoana juridica romana inregistrata la ORC de pe langa ____ sub nr. J ______, cod unic de inregistrare fisacala _____, cu sediul in _____, participanti la AGA din data _____, tinuta la sediul societatii, reprezentand 100% din capitalul social, prin:
1. ____, domiciliat in ____, reprezentand ____ din capitalul social.
2. ........
3. ......
Avand in vedere dificultățile financiare prin care trece societatea noastra, precum si faptul ca este necesara o reducere a cheltuielilor societatii in vederea mentinerii competivitatii pe pla intern si extern a activitatii noastre :
am hotarat urmatoarele:
1. Desfiintarea postului de .........., incepand cu data de .....
2. Comunicarea catre salariatii care ocupa posturile desfiintate a instiintarii de preaviz.
Tehnoredactata de parte in 3 exemplare, astazi, ____