avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil mostenit-datorie a unuia dintre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil mostenit-datorie a unuia dintre mostenitori

am si eu o intrebare.in urma cu ceva timp tatal meu a murit,noi nu am vrea sa mai facem taxa de mostenire ca atata timp cat mama traieste nu-i vad rostul.dar mai nou mama are o nedumerire,deoarece unul din fratii mei are un imprumut la o banca si nu a mai platit rata de foarte mult timp.intrebarea e urmatoare.e posibil ca banca sa vina si la a terta persoana adica,cum e mama si sa o forteze oarecum ca partea care ii cuvine din mostenirea tatalui sa o dea pentrui imprumut.nu stiu daca m-am exprimat foarte clar.el pana acum nu avea nimik pe numele lui si nu stiu cum banca l-ar fi tras la raspundere,dar acum cred ca e si el mostenitor si daca il depisteaza banca poate sa se lege in vreun fel de casa mamei?
Cel mai recent răspuns: gia1983 , utilizator 09:59, 6 Martie 2012
Stati linistita si dvs si mama. Banca nu poate urmari un bun care nu este al fratelui dumneavoastra. In primul rand banca nu are cum sa stie de aceasta posibila succesiune. Banca nu poate urmari decat bunurile care sunt efectiv in patrimoniul fratelui in acest moment (casa lui, masina, venituri de natura salariala). Dupa decesul mamei si dupa succesiune, banca poate urmari cotatitatea care va reveni fratelui. Pana atunci, nu
multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)
Neprezentare moștenitori la dezbaterea succesiunii. există vreo lege care îi obligă să vină, sau cum se poate rezolva? gennycosta94 gennycosta94 Eu am avut un singur frate si a murit in 2009. In 2010 a murit tatal meu iar in 2015 a murit mama mea .Am facut sucesiunea dupa moartea tatalui meu .Am facut ... (vezi toată discuția)
Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație ... Fiecare pe limba lui Fiecare pe limba lui Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație la.notar de renunțare la partea sa din mostenire (casa) ce i se cuvenea de la mama noastra, ... (vezi toată discuția)