avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masura supravegerii prevazuta de art. 863 Cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masura supravegerii prevazuta de art. 863 Cod penal

Cand in decizia penala se aplica art 863 cp,
-a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul de unde sa judecat cauza din Romania la datele stabilite de către acesta; -
-b) să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;
- c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;
- d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele ei de existenţă. În temeiul art. 359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 864 Cod penal. În temeiul art. 71 alin.5 Cod penal, suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii,
Dar inculpatul are domiciliul stabil familie si loc de munca in alta tara din Europa cum se aplica aceasta decizie? Nu trebuia instanta sa ia act de faptul inculpatul are domiciliul in strainatate?
Cel mai recent răspuns: Costi BIOLAN , Consilier juridic 11:53, 9 Martie 2012
Da, pentru nerespectarea obligatiilor impuse de instanta se poate revoca.
Ar putea exista posibilitatea ca la recurs la ICCJ sa se caseze decizia si sa se trimita spre rejudecare pe acest motiv?
Din care motiv?
Pe motiv ca instanta de la curte a pronuntat deja decizia de condamnare fara a lua act de faptul ca inculpatul are domiciliul in strainatate?
Dupa parerea mea nu ar putea pronunta o asemenea hotarare de casare cu trimitere spre rejudecare, ci cel mult de admitere a recursului parchetului.
Insa nu cred ca ar putea motiva in sensul ca datorita faptului ca inculpatul ar avea domiciliul in strainatate intrucat ar fi vorba de o dicriminare si s-ar incalca art 6 paragraful 1 din CEDO.
Motivul nu ar putea sa fie decat ca s-a individualizat in mod gresit pedeapsa aplicata in cauza pentru respectivul inculpat.
Incercati sa va lamuriti care este practica judiciara cu privire la aplicarea pedepselor pentru fapte de acelasi gen pentru cetatenii romani si in raport de motivele parchetului sa faceti apararea.
Parchetul cum motiveaza recursul sau?

Despre ce infractiuni este vorba?
Presupun ca este vorba de un concurs de infractiuni deoarece altfel instanta nu s-ar fi complicat sa pronunte o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere, ci o pedeapsa doar cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Decizie de condamnare-pedeapsa privativa de libertate sau nu? 9florin 9florin Solutie: În baza art. 178 alin 1 şi alin. 2 C.pen., condamnă inculpatul.... la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p., ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)
Contopire sentinte - instanta a procedat corect? lucian55 lucian55 Buna ziua am si eu o problema urgenta! Am avut un numjar de condamnari cu suspendare respectiv sub supraveghere din 2010 pana in 2012 momentan mi-a mai ajuns ... (vezi toată discuția)