avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat unic si administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat unic si administrator

Buna ziua,

Asociatul unic al unui SRL este si administrator prin actul constitutiv.
Intrebare: Datoreaza contribuitii la cas, sanatate, somaj ?


Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 16:32, 6 Martie 2012
Da, in situatia in care sunteti si angajata firmei. Atunci contributiile vor fi varsate in baza contractului de munca. Daca nu sunteti angajata, adica nu primiti nici un ban, nu trebuie sa platiti nimic. Veti incasa dividende si veti plati impozitul aferent.
Multumesc!
asociatul firmei daca nu are calitate de salariat si realizeaza venituri din dividente plateste si la sanatate si la CAS nu se mentioneaza unde sa aiba calitatea de salariat in firma lui sau la altii.

Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Obligatii administrator zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna, S-a infiintat un SRL cu un asociat unic. Asociatul este si administratorul firmei prin act constitutiv. Firma nu e microintreprindere si va plati ... (vezi toată discuția)
Taxe asociati intr-un srl Mihai223 Mihai223 1. Un SRL poate opta pentru 3% pe venit sau 16% pe profit la infiintare? 2. Trebuie ca SRL-ul sa aiba minim un angajat? Sau poate opera ca entitate avand ... (vezi toată discuția)