avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bolnav alzeheimer internat la azil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bolnav alzeheimer internat la azil

Buna ziua, am inteles ca pentru a putea administra drepurile banesti (adica sa pot ridica pensia) si alte probleme ale bunicului meu (bolnav de alzheimer) trebuie sa fiu numit curator, iar bunicul "interzis judecatoresc". Intrebarea mea este cui ma adresez pentru a putea obtine curatela si ce proceduri trebuie sa urmez pentru a fi declarat "interzis judecatoresc".
As mai dori deasemenea sa stiu daca este necesar sa deschid procedura de succesiune atata timp cat bunicul este in viata deoarece acum 1 luna bunica (sotia acestuia) a decedat, si daca este necesara succesiunea as dori sa stiu daca putem sa trecem proprietatile acesuia pe numele ficei mele (adica pe numele stranepoatei acestiua), ea are 5 ani. Mutumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soacra mea detine curatela asupra socrului meu bolnav ... Bulinutza1 Bulinutza1 Buna ziua, soacra mea detine curatela asupra socrului meu bolnav si tintuit la pat in urma unui AVC,nu vorbeste, iar judecata ii este afectata, curatela ... (vezi toată discuția)
Curatela? rokaraoke rokaraoke Ma rugam o matusa sa ii caut niste infomatii dar nu stiu exact ce raspuns sa ii ofer Concret ea are o fata minora care a nascut de curand. Pt acest nepot ... (vezi toată discuția)
Tutore legal petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata ... (vezi toată discuția)