Buna ziua, soacra mea detine curatela asupra socrului meu bolnav si tintuit la pat in urma unui AVC,nu vorbeste, iar judecata ii este afectata, curatela obtinuta in instanta acum 1 an. Dorim sa deschidem un cont bancar pe numele socrului pentru a incasa niste drepturi banesti,dar banca ne refuza acest lucru motivand ca este nevoie de alte hartii obtinute in instanta.Ma puteti ajuta va rog spunandu-mi daca au dreptul sa faca asta intrucat avocatul ne-a spus ca hartia ce o avem ne da dreptul sa deschidem cont si sa incasam banii?Ce temei legal au cei de la banca sa ne refuze si cum pot eu sa le demonstrez legal ca nu mai este necesara nici o hartie de la instanta?Articole din.lege m-ar ajuta, multumesc.
Socrul este pus sub interdicție judecătorească, daca soția lui îi este curator`?
Situația este foarte încurcată din povestirea dumneavoastră. De unde să încasați bani în contul bancar al socrului`? De unde provin acești bani și ce anume reprezintă`? Cei de la bancă s-ar putea să aibă dreptate.
Banii care aparțin interzisului judecătoresc, pot fi folosiți doar în interesului acestuia, și numai cu acordul instanței de judecată Deci nu e simplu deloc.
Daca bani apartin persoanei puse sub interdictie, atunci contul poate fi deschis de curator in baza hotararii instantei, hotarare pe care este normal si legal sa o solicite banca Modul cum se dispune ulterior de banii incasati in acest cont bancar reprezinta o alta discutie.
Curatela
sirbugabriela
Buna ziua! Dorim sa facem acte vanzare-cumparare pe casa si teren ce apartin socrilor mei,insa soacra are schizofrenie si nu are voie sa semneze.In actul de pe ... (vezi toată discuția)