avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curatela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curatela

Buna ziua! Dorim sa facem acte vanzare-cumparare pe casa si teren ce apartin socrilor mei,insa soacra are schizofrenie si nu are voie sa semneze.In actul de pe teren apare curator ginerele dumneaiei,act ce s-a facut la primarie si a fost provizoriu.Toata lumea este de acord pentru ca noi sa fim titulari,insa nu prea stim cum sa procedam .Trebuie curatela ?Poate ginerele dumneaiei sa semneze?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:34, 15 Aprilie 2015
La vanzare e mai greu, aveti nevoie de avizul instantei de tutela, acord de la judecatorie adica.
Daca femeia nu mai are discernamant, ar trebui pusa sub interdictie si numit un tutore, pana la numirea unui tutore, instanta poate numi un curator special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare unui parinte de copil cu handicap grav,ce a implinit 18 ani lecualex lecualex buna!..va rog sa`mi spuneti,ce acte sunt necesare obtinerii unei curatele mamei,pentru fiica ce a implinit 18 ani si este cu handicap grav.mentionez ca de trei ... (vezi toată discuția)
Obtinera tutelei si curatelei pentr-o persoana adulta,alienata mintal(dementa mixa-alzheimer,gradul 1 de hadicaptor). paul101 paul101 Am inteles ca primul (si obligatoriu ?) pas este formularea unei cereri,catre Judecatoria de care apartine bolnavul, de punere a acesteia sub interdictie ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de catre persoana fara discernamant Mikele777 Mikele777 Bună ziua!Mătușa mea a dobândit imobilul în care locuiese în urma testamentului făcut cu soțul decedat (testament reciproc intre soti)doar ca ea ,este ... (vezi toată discuția)