avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte necesare unui parinte de copil cu handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte necesare unui parinte de copil cu handicap grav,ce a implinit 18 ani

buna!..va rog sa`mi spuneti,ce acte sunt necesare obtinerii unei curatele mamei,pentru fiica ce a implinit 18 ani si este cu handicap grav.mentionez ca de trei luni nu am mai primit indemnizatiile,necesare dealtfel pt..medicatia copilului iar functionarii ne cer mereu alte si alte acte ....va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lecualex , utilizator 06:54, 28 Octombrie 2015
Curatela se poate institui la cererea celui care urmeaza a fi reprezentat, a sotului sau, a rudelor.
Nu se poate institui decat cu consimtamantul celui reprezentat, cu exceptia cazurilor in care consimtamantul nu poate fi dat.
Numirea curatorului se face de instanta de tutela, cu acordul celui desemnat, printr-o incheiere care se comunica in scris curatorului si se afiseaza la sediul instantei de tutela, precum si la primaria de la domiciliul a celui reprezentat.
Poate fi numit curator orice persoana fizica avand deplina capacitate de exercitiu si care este in masură sa indeplineasca aceasta sarcina.
Cand cel interesat a desemnat, prin act unilateral sau prin contract de mandat, incheiate in forma autentica, o persoana care sa fie numita curator, aceasta va fi numita cu prioritate.
In afara cazurilor prevazute de lege, instanta de tutela poate institui curatela:
a) dacă, din cauza bătrâneţii, a bolii sau a unei infirmităţi fizice, o persoană, deşi capabilă, nu poate, personal, să îşi administreze bunurile sau să îşi apere interesele în condiţii corespunzătoare şi, din motive temeinice, nu îşi poate numi un reprezentant sau un administrator;
b) dacă, din cauza bolii sau din alte motive, o persoană, deşi capabilă, nu poate, nici personal, nici prin reprezentant, să ia măsurile necesare în cazuri a căror rezolvare nu suferă amânare;
c) dacă o persoană, fiind obligată să lipsească vreme îndelungată de la domiciliu, nu a lăsat un mandatar sau un administrator general;
d) dacă o persoană a dispărut fără a exista informaţii despre ea şi nu a lăsat un mandatar sau un administrator general
.


In principiu, o cerere formulata de persoana ce urmeaza a fi pusa sub curatela (daca are discernamant si poate face cererea), copie dupa actele de stare civila ale bolnavului si ale mamei sale si o declaratie din partea mamei cum ca accepta sa fie curator, insa nu inteleg la ce va trebuie curatela... Hotararea de curatela o obtineti de la judecatoria de domiciliu. Daca bolnava nu are discernamant, va trebui pusa sub interdictie si numit tutore.
adaug faptul ca fetita are handicap neurologic grav....nu comunica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)