avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CONTRACT DE MUNCA

Am o angajata care a fost incadrata ca si inginera si a fost in matern. in data de 9 ar trebui sa se intoarca dar in locul ei am luat alta pers in noiembrie. Prima data am chemato pe ea dar a zis ca nu poate sa se intoarca. Acum si-a facut cerere cum ca vrea sa se intoarca dar nu o mai vrem noi. In ce conditii o pot lasa acasa? O iau o zi dupa care ii spun ca s-a restructurat postul si ii dau preaviz sau cum?

Mersi
Ioana Ciotea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 6 Martie 2012
Nu puteti sa o disponibilizati vreme de 6 luni de la data intoarcerii la locul de munca. Si nici nu puteti sa ii desfiintati postul. Desfiintarea postului si procedura de disponibilizare este complicata si nu veti putea justifica clar faptul ca in luna noiembrie ati infiintat un post (adica s-a putut), iar acum desfiintati altul. Daca ar trebui sa justificati o desfiintare a unui post, ar trebui sa desfiintati postul nou creat. Acea inginera noua trebuia angajata pe perioada determinata.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
horeabortan a scris:

Nu puteti sa o disponibilizati vreme de 6 luni de la data intoarcerii la locul de munca. Si nici nu puteti sa ii desfiintati postul. .....

Unde sunt prevazute aceste interdictii in legislatia muncii? ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa ccc jcm jcm Buna ziua! Urmeaza sa reincep serviciul dupa 2 ani de ccc. In urma unei discutii cu sefa mea, mi-a dat de inteles ca nu e obligata sa ma reincadreze pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu de crestere a copilului mihaela_86 mihaela_86 avem 1 colega care trebuie sa se intoarca la sf lui oct din concediu de crestere a copilului, insa firma nu-si mai permite sa o primeasca inapoi. Ea avea ... (vezi toată discuția)