avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire dupa CCC

Buna ziua! Urmeaza sa reincep serviciul dupa 2 ani de ccc. In urma unei discutii cu sefa mea, mi-a dat de inteles ca nu e obligata sa ma reincadreze pe acelasi post (director magazin) si ca ma poate trimite "acasa" prin desfiintarea acestuia. In momentul de fata mai sunt angajate 2 persoane cu contract pe o perioada determinata de 6 luni, pe pozitia agent vanzare. Intrebarea mea este daca firma poate dipune acest lucru si in ce conditii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 16 Februarie 2010
Prin restructurarea postului poate sa va concedieze.
Daca postul ocupat de dvs. va fi desffintat, veti avea dreptul la un preaviz de 20 zile lucratoare, in care puteti absenat de la programul unitatii 4h/zi, fiind platita integral, ca pentru 8h., si de minim un salariu compensator.
Veti putea beneficia si de somaj.
Am inteles, insa restructurarea postului trebuie sa aiba motive intemeiate si reale. Si, in cazul in care postul se restructureaza, compania nu este obligata sa-mi ofere alt post similar tinand cont de experienta si rezultate aduse in cei 6 ani? Mi se pare incorect sa fiu inlocuita de 2 pers fara o experienta atat de vasta doar pt ca sefa nu ma place si ca "restructurarea" este metoda cea mai buna pt a concedia pe cineva.
Multumesc din nou!
Despre desfiintarea/restructurarea de post:
1. Trebuie sa aiba motive serioase, sa fie definitiva, permanenta si executata cu buna credinta. Dupa lege, decizia ce se va lua este de restructurare a functiei (obiectiva), si nu de concedierea lui x (subiectiva).Concedierea este doar o consecinta a unei masuri "neutre".
2. Daca, la acelasi angajator, exista posturi disponibile compatibile cu pregatirea dvs. profesionala,firma ar trebui sa vi le ofere, pentru a-si dovedi buna credinta (nu exista o lege care sa oblige la asta, insa asa au decis judecatorii in cateva cazuri).
3. Din pacate, (fiindca desfiintarea de post este o masura teoretic obiectiva) nu va puteti apara de ea invocand experienta sau rezultatele dvs. Iar daca masura este subiectiva (si puteti dovedi asta), puteti folosi acest motiv pentru a o ataca in instanta.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la revenirea din cic cu varsta de pana la 1 an MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca angajatorul are voie legal sa ma concedieze la revenirea din CIC cu varsta de pana la 1 an, motivand ... (vezi toată discuția)
Restructurare post LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: in cadrul unei multinationale se inchide o agentie. In aceste conditii se restructureaza pozitiile. Conform ... (vezi toată discuția)
Restructurare post mihaidancu2005 mihaidancu2005 Incepand cu data de 11.10.2013 in momentul in care am depus cererea de intrare in concediu de crestere copil mi s-a adus la cunostinta de catre departamentul ... (vezi toată discuția)