avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... legea 320,indice1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

legea 320,indice1

va rog din suflet sa imi raspundeti la o intrebare, sotul meu a fost condamnat intr-un dosar de trafic de persoane, cu persoane ce le transorta in cehia la munca, era sofer, a fost condamnat la 4 ani cu executare, dar a facut i an si 2 saptamani acum 5 ani in arest preventiv, el poate beneficia de o astfel de diminuare a pedepsei conform art 320, indice 1? va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:12, 10 Martie 2012
nu, art 320 ind 1 nu se aplica decit proceselor aflate pina la momentul cercetarii judecatoresti, nu si proceselor solutionate.
Daca se afla in apel sau recurs in prezent ar putea beneficia de art 320 indice 1 C.pr. pen.

Daca a epuizat toate caile de atac nu mai poate beneficia de acest text de lege.
Daca nu si-a recunoscut fapta pana la momentul inceperii cercetarii judecatoresti, in prima instanta, nu mai poate beneficia de art.320^1.
Dispozitiile art. 320 ind.1 din Codul de procedura penala sunt neconstitutionale in masura in care nu permit aplicarea legii penale mai favorabile tuturor situatiilor juridice nascute sub imperiul legii vechi si care continua sa fie judecate sub legea noua, pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.Daca se afla in apel sau recurs in prezent ar putea beneficia de art 320 indice 1 C.pr. pen.


Domnule avocat, legea este din 2010 suntem in 2012, inculpatii nu au nicio explicatie pt faptul ca in 2 ani de zile nu au invocat prevederile acestui artocol. Trebuiau invocate in momentul in care au intrat in vigoare nu dupa 2 ani de zile, pt a se putea aplica.

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)
Art.320 ind. 1 c.proc.pen. remus11 remus11 Ce se intampla cu cei care au ramas definitivi in perioada dintre momentul intrarii in vigoare a Mici reforme si momentul aparitiei Deciziei 1470? Practic ar ... (vezi toată discuția)
Se poate cere aplicarea art 320 ind 1 cpp la recurs? ioanapad ioanapad Sotul meu a fost retinut in iulie 2010 in urma unui incident desfasurat in timpul programului de lucru. A fost bodyguard, iar in urma unui conflic la un ... (vezi toată discuția)