avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare auto obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare auto obligatorie

Am o intrebare referitoare la politele auto obligatori.
Masina noastra este inmatriculata pe numele sotiei,dar ea nu are carnet de conducere.In cazul produceri unui accident auto asigurarea auto obligatorie ma despagubeste pe mine in calitate de sot.Mentionez ca asigurarea auto obligatorie este incheata la [editat] pe numele sotiei

[editat numele societatii de asigurari. Este interzisa postarea pe acest forum. Va multumim]
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:13, 6 Martie 2012
In cazul unui accident, asiguratorul RCA despagubeste pagubele produse cu autovehiculul, deci pe pagubiti, mai putin cele suferite de membrii familiei proprietarului autovehiculului.
Normele specifica printre altele: Art. 27. Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru
........
2. prejudiciile suferite de conducatorul vehiculului raspunzator de producerea accidentului;
3. prejudiciile produse bunurilor apartinand persoanelor fizice sau persoanelor juridice, daca au fost provocate de un vehicul asigurat RCA, aflat in proprietatea sau utilizat de aceeasi persoana fizica sau juridica si care este condus de un prepus al aceleiasi persoane juridice ori de o alta persoana pentru care raspunde persoana fizica sau persoana juridica;
.......
Daca va refereati la faptul ca "daca despagubeste chiar daca o conduceti dumneavoatra" atunci sa stiti ca da. Nu are importanta cine o conduce... se acorda despagubiri inclusiv daca este furata si se produce un accident.
Despagubiri se acorda proprietarului din talon, indiferent daca are pemis sau nu, indiferent daca era la volan sau o terta persoana.
albastrel_2 a scris:

Despagubiri se acorda proprietarului din talon, indiferent daca are pemis sau nu, indiferent daca era la volan sau o terta persoana.

Ati uitat sa completati: numai pentru sumele cu care acesta dovedeste ca l-a despagubit pe cel daunat si numai in limita sumelor calculate conform normelor specifice in vigoare :rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina sotiei lovita in parcare de sot coxtel_ro coxtel_ro Buna ziua, Am facut marea gresala de a lovi masina sotiei in parcare. Azi dimineata cand sa ies din parcarea casei am lovit cu masina mea, masina sotiei. ... (vezi toată discuția)
Accident cu asigurari pe acelasi nume nobo nobo Buna ziua, Probelema este in felul urmator, am mai multe masini pe numele meu care le folosesc la o fundatie umanitara, iar acum cateva zile cand mergeam ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)