avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Masina sotiei lovita in parcare de sot
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Masina sotiei lovita in parcare de sot

Buna ziua,
Am facut marea gresala de a lovi masina sotiei in parcare. Azi dimineata cand sa ies din parcarea casei am lovit cu masina mea, masina sotiei. Intrebarea este: poate sotia sa beneficieze de asigurarea masinii mele? Si daca da, cum trebuie sa procedez?...sotia dormea (deci nu am celalalt sofer ) si evident nu sunt martori inafara de catelusa care a incercat sa ma avertizeze dar nu am luat-o in seama.
Va asigur ca nu este vorba de nici o "manarie" chiar asa s-a intamplat, si de aceea va intreb, pentru ca stiu ca o sa fiu banuit de asigurator de vreo "combinatie".
Multumesc.

Revin cu precizarea ca eu conduceam o masina care este inmatriculata pe numele sotiei, iar masina pe care am lovit-o este masina de la firma unde este angajata sotia.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
coxtel_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 10:27, 24 Ianuarie 2016
Buna ziua,

Daca vorbim de RCA, sunt excluderi urmatoarele:
- prejudiciile produse bunurilor aparţinând conducătorului vehiculului răspunzător de producerea accidentului, precum şi cele produse ca urmare a vătămării corporale sau decesului acestuia, indiferent cine solicită aceste despăgubiri;
- prejudiciile au fost produse bunurilor aparţinând persoanelor fizice sau persoanelor juridice, dacă au fost provocate de un vehicul asigurat RCA, aflat în proprietatea sau utilizat de aceeaşi persoană fizică sau juridică şi care este condus de un prepus al aceleiaşi persoane juridice ori de o altă persoană pentru care răspunde persoana fizică sau persoana juridică;
- bunul avariat şi vehiculul asigurat fac parte din patrimoniul comun al soţilor;
- bunul avariat este utilizat de proprietarul vehiculului asigurat, care a produs dauna;

Deci, daca este vorba de proprietari diferiti, se poate incheia constat amiabil - chiar daca sotia dormea.
MAsina sotiei nu este bun comun? Stiu ca sunt ciudate reglementarile RCA (dovada: se despagubeste pe RCA paguba la o masina a unei firme de taximetrie care are un parc auto in situatia in care doua masini ale firmei se ciocnesc? Lucru probabil pentru o firma care are ctaeva zeci de autoturime luate in proprietate.
Mie imi pare clauza abuziva ipoteza excluderii platii de despagubiri in cazul in care e vorba de acelasi proprietar.
Practic de masina e vorba si nu de proprietar.

Ati dat foarte bine exemplul cu taxiurile.

Puteti incerca sa va judecati daca invoca o clauza care este abuziva.
RCA - Contractul de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule acoperă răspunderea civilă delictuală a proprietarului sau a utilizatorului unui vehicul pentru prejudiciile produse unei terţe părţi prin intermediul vehiculului.
Este simplu, se poate rezolva pe RCA, cu amiabila. Pentru a nu starni banuieli, din partea firmei trebuie sa se ocupe altcineva, nu sotia. In ce parcare s-a intamplat?

Alte discuții în legătură

Accident cu asigurari pe acelasi nume nobo nobo Buna ziua, Probelema este in felul urmator, am mai multe masini pe numele meu care le folosesc la o fundatie umanitara, iar acum cateva zile cand mergeam ... (vezi toată discuția)
Rca - acident auto cu daune materiale intre soti - masini cumparate inainte de casatorie banal banal Buna ziua, am provocat un accident auto pe un drum public intre masina mea si a sotiei din care au rezultat daune materiale (masini usor avariate). Ambii avem ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca corneliastefan corneliastefan Este despagubit un asigurat care are doua masini in situatia in care loveste cealalta masina care ii apartine si care este condusa sa zicem de sotie,sau care ... (vezi toată discuția)