Buna ziua,
Probelema este in felul urmator, am mai multe masini pe numele meu care le folosesc la o fundatie umanitara, iar acum cateva zile cand mergeam dinspre Bucuresti spre Galati am accidentat doua din el; un sofer a oprit brusc pe dreapta, eu am franat, am reusit sa opresc, dar cea din spate care este tot a mea, nu a reusit sa opreasca si m-a lovit.
Si astazi la asigurari mi-au zis ca nu se pot face nimic, din cauza ca amblele masini sunt pe acelasi nume.
NORME privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule
Art. 27. - Asigurătorul nu acordă despăgubiri pentru:
3. următoarele situaţii: a) prejudiciile au fost produse bunurilor aparţinând persoanelor fizice sau persoanelor juridice, dacă au fost provocate de un vehicul asigurat RCA, aflat în proprietatea sau utilizat de aceeaşi persoană fizică sau juridică şi care este condus de un prepus al aceleiaşi persoane juridice ori de o altă persoană pentru care răspunde persoana fizică sau persoana juridică;
b) bunul avariat şi vehiculul asigurat fac parte din patrimoniul comun al soţilor;
c) bunul avariat este utilizat de proprietarul vehiculului asigurat, care a produs dauna;
Dle Cioan, primul vehicul nu a avut contact cu cel din fata lui (a reusit sa franeze) si a fost lovit de cel din spatele lui, ambele vehicule apartinand aceluiasi proprietar.
Cel putin asa am inteles eu.:)
Dle Cioan, primul vehicul nu a avut contact cu cel din fata lui (a reusit sa franeze) si a fost lovit de cel din spatele lui, ambele vehicule apartinand aceluiasi proprietar.
Cel putin asa am inteles eu.:)
Da, ati inteles bine.. Eu m-am grabit si nu am fost atent.
Autovehiculele implicate in accident apartin aceluias proprietar si din aceasta cauza dauna produsa autovehiculului din fata (fac cuvenita rectificare) nu se despagubeste.