avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta

Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima.
Din cauza durerilor acute, B il roaga in mod repetat pe medicul A sa-i injecteze o substanta letala, spunand ca nu mai are nici un sens sa prelungeasca starea de agonie. Pt a-i alina durerea , A ii injecteaza lui B o substanta letala. B moare.
C intra in stop cardiac. A respecta dorinta acestuia de a nu fi resuscitat si nu intervine, lasandu-l sa moare. "

Intrebarea mea ar fi : medicul nu avea obligatia de a-l resuscita pe C?

Cel mai recent răspuns: nyuszlinda , utilizator 13:17, 29 Martie 2012
Pe B l-a omorat iar pe C l-a lasat sa moara. Chiar era vorba de un medic?
Medicul avea obligatia de a-l resuscita pe C, chiar daca in conditiile date era doar o obligatie de mijloace. Parerea mea este ca fapta medicului intruneste conditiile infractiunii de omor , prin inactiune ( omisiune) , cu intentie directa.
La noi nu este permisa eutanasia, astfel ca medicul poate fi acuzat si de moartea lui B , omor calificat , cu intentie directa .
A a savarsit doua infractiuni de omor deosebit de grav. nimeni nu ii da dreptul sa "aline suferinta" in acest fel.
In carte am si raspunsurile date, iar acolo scrie, ca "C nu raspunde penal". De ce?
Pai C normal ca nu răspunde penal ca a intrat în stop cardiac. Dacă e vorba despre A (medicul) cu siguranță nu e vorba de sistemul de drept românesc, pentru că în opinia mea A (medicul) răspunde penal pentru omor deosebit de grav.
( 176. - Omorul săvârşit în vreuna din următoarele împrejurări:
c) de către o persoană care a mai săvârşit un omor;)

Alte discuții în legătură

Speta nyuszlinda nyuszlinda \" Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea suferintelor? ati fi de acord cu legalizarea ei? Radu Gabrian Radu Gabrian Chiar daca parerea mea este contra unor asemenea practici si sunt ferm impotriva legalizarii eutanasiei,stiu ca prin \"punerea pe tapet\" a acestui subiect voi ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)