avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta

Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima.
Din cauza durerilor acute, B il roaga in mod repetat pe medicul A sa-i injecteze o substanta letala, spunand ca nu mai are nici un sens sa prelungeasca starea de agonie. Pt a-i alina durerea , A ii injecteaza lui B o substanta letala. B moare.
C intra in stop cardiac. A respecta dorinta acestuia de a nu fi resuscitat si nu intervine, lasandu-l sa moare. "

Intrebarea mea ar fi : medicul nu avea obligatia de a-l resuscita pe C?

Cel mai recent răspuns: nyuszlinda , utilizator 13:17, 29 Martie 2012
C doar a murit nu a omorat pe nimeni.
Am scris eu gresit, e vb de medic... Am intrebat o colega, si ea imi zicea ca eutanasierea pasiva nu e prevazuta ca si infractiune in dreptul romanesc.... Deci medicul a nu va rasp penal pt C...
Eu tot nu inteleg de ce nu raspunde?!!!!!>?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta nyuszlinda nyuszlinda \" Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Eutanasia poate fi un procedeu normal pentru curmarea suferintelor? ati fi de acord cu legalizarea ei? Radu Gabrian Radu Gabrian Chiar daca parerea mea este contra unor asemenea practici si sunt ferm impotriva legalizarii eutanasiei,stiu ca prin \"punerea pe tapet\" a acestui subiect voi ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente? love4not love4not Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare ... (vezi toată discuția)